İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Biberli ve Domatesli Yumurta

Oylama 0/5

Fırını önceden 170 derecede ısıtın.

Zeytinyağını büyük, ağır tabanlı bir tavada ısıtın. Rezene, kimyon ve hardal tohumlarıyla beraber pul biberleri ekleyin. Baharatlar kokusunu salana kadar 1-2 dakika kavurun. Sonra soğan ve sarımsağı ekleyin. Hafif yumuşayana kadar yavaşça 5-6 dakika pişirin. Ardından kırmızı biberi ve şekeri  ekleyin.

Hepsi tamamen pişene kadar, yavaşça, 10 dakika pişirin. Sonra küp domatesleri atın ve tekrar birkaç dakika daha pişirin. Tadına göre tuzunu biberini ayarlayın ve doğranmış maydanozları ekleyin.

Karışımı yoğurtla kaplayın ve yumurtaları üzerine kırın. Az bir miktar sumağı ve tuzu yumurta sarılarının üzerine serpiştirin. Yaklaşık 5 dakika pişmesi için fırına verin ya da alternatif olarak, kapağını kapatıp yumurtalar istediğiniz gibi olana dek ocakta yavaşça pişirin. Ateşten alın, üzerine zeytinyağı gezdirin ve biraz daha maydanoz serpiştirin. Tava içinde servis edin.

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Tom Aikens