Tarif

Fırını önceden 170 derecede ısıtın.

Zeytinyağını büyük, ağır tabanlı bir tavada ısıtın. Rezene, kimyon ve hardal tohumlarıyla beraber pul biberleri ekleyin. Baharatlar kokusunu salana kadar 1-2 dakika kavurun. Sonra soğan ve sarımsağı ekleyin. Hafif yumuşayana kadar yavaşça 5-6 dakika pişirin. Ardından kırmızı biberi ve şekeri  ekleyin.

Hepsi tamamen pişene kadar, yavaşça, 10 dakika pişirin. Sonra küp domatesleri atın ve tekrar birkaç dakika daha pişirin. Tadına göre tuzunu biberini ayarlayın ve doğranmış maydanozları ekleyin.

Karışımı yoğurtla kaplayın ve yumurtaları üzerine kırın. Az bir miktar sumağı ve tuzu yumurta sarılarının üzerine serpiştirin. Yaklaşık 5 dakika pişmesi için fırına verin ya da alternatif olarak, kapağını kapatıp yumurtalar istediğiniz gibi olana dek ocakta yavaşça pişirin. Ateşten alın, üzerine zeytinyağı gezdirin ve biraz daha maydanoz serpiştirin. Tava içinde servis edin.

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı rezene tohumu (kavrulmuş ve hafif doğranmış)
  • 1 yarım çay kaşığı kimyon tohumu (kavrulmuş ve hafif doğranmış)
  • 1 yarım çay kaşığı hardal tohumu (soğuk suda bekletilmiş)
  • 1 yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 adet ince kıyılmış kırmızı soğan
  • 2 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 2 gram tuz
  • 2 tutam taze çekilmiş karabiber
  • 1 adet doğranmış kırmızı biber
  • 1 yarım çay kaşığı şeker
  • 3 adet salkım domates (soyulmuş
  • çekirdekleri alınmış ve küp doğranmış)
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet köy yumurtası
  • 1 yarım çay kaşığı sumak
  • 1 ölçü natürel sızma zeytinyağı

Benzer Tarifler