Biftek ve Üç Sebze

Biftek ve Üç Sebze

Tarif

Fırını 200 C'ye ayarlayın. Üç sebze yemeğini yapmak için patates, tatlı patates ve yabani havucu farklı kaselere koyun. Tereyağı, parmesan, kekik, tuz ve karabiberi kaselere bölüştürüp karıştırın. Fırın tepsisine yapışmaz pişirme kağıdı serin. Her sebzeyi iki düz kat hâlinde yerleştirin. 20-25 dakika altın rengi alıp çıtır hâle gelene kadar fırında pişirin. Sebzeler pişerken bifteği pişirin. Bifteğin üzerine bolca tuz ve karabiber dökün. Ocakta bir kızartma tavasını ısıtın. Bifteğin her yüzünü 3 dakika kahverengiye dönene kadar pişirin. Fırın tepsisine koyup az pişmiş için 4, orta pişmiş için 7-8 dakika fırında pişirin.

Servis etmek için bifteği ikiye bölün ve üç sebze yemeğiyle birlikte servis tabağına yerleştirin. Üstüne aioli sosuyla servis edin. 2 kişiliktir.

Malzemeler

  • 300 gram sığır filetosu
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber
  • 1 ölçü aioli
  • 1 adet büyük patates
  • 1 adet tatlı patates
  • 1 adet yabani havuç
  • 50 gram eritilmiş tereyağı
  • 40 gram parmesan peyniri rendesi
  • 1 yemek kaşığı kekik

Benzer Tarifler