Tarif

1 litre suya 50 gr tuz ve 20 gr şeker ekleyip karıştırın. Bir gece boyunca bıldırcını bu suda bekletin.

Beklettiğiniz bıldırcını sudan çıkartıp ikiye ayırın.

Bir tavada tereyağını eritin. Biberiye ve kekiği ekleyin.

Bıldırcını tavaya alın fırça yardımıyla tereyağını ve baharatları bıldırcına sürerek pişirin.

Daha sonra 200 derecede 10 dakika fırınlayın. 

Dilerseniz fırında patates ile servis edebilirsiniz.


1 lt suya 50 gr tuz ve 20 gr şeker ekleyip karıştırın. Bir gece boyunca bıldırcını bu suda bekletin.

Beklettiğiniz bıldırcını sudan çıkartıp ikiye ayırın.

Bir tavada tereyağını eritin. Biberiye ve kekiği ekleyin.

Bıldırcını tavaya alın fırça yardımıyla tereyağını ve baharatları bıldırcına sürerek pişirin.

Daha sonra 200 derecede 10 dakika fırınlayın. 

Dilerseniz fırında patates ile servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 adet bıldırcın
  • 1 litre su
  • 50 gr tuz
  • 20 gr şeker
  • 30 gr tereyağı
  • 1 dal biberiye
  • 1 dal kekik

Benzer Tarifler