İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Biralı Börek

Oylama 0/5
Eti küp küp kesin, mantarları dörde bölün. Soğanı soyup doğrayın. Sarımsağı soyup doğrayın. Bir tavada tereyağı ısıtıp soğanla sarımsağı yumuşayana kadar pişirin. Domates püresini ekleyip kısa bir süre pişirin. Unu da ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Çırpıcıyla karıştırmaya devam ederken birayı, et suyunu ve Worcestershire sosunu ekleyip kaynatın. Bir tavayı ısıtıp eti tereyağında kızartın, mantarları da kısa bir süre kızartın. Eti, mantarları, defne yaprağını ve kekiği sosa ekleyin. 160 derecedeki fırında veya kısık ateşte 2 saat pişirin.

Fırını önceden 200 dereceye getirin. Pişmiş ve soğumuş yahniyi fırın tabaklarına bölüştürün. Maydanozu doğrayıp üstüne serpin. Milföy hamuruyla örtün. Fırın tabaklarının kenarına yapışması için hamuru bastırın ve fırçayla üstüne çırpılmış yumurta sürün. Etli ve biralı börekleri önceden ısıtılmış fırında, altın rengi alana kadar, 20 dakika pişirin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen