Tarif

Eti küp küp kesin, mantarları dörde bölün. Soğanı soyup doğrayın. Sarımsağı soyup doğrayın. Bir tavada tereyağı ısıtıp soğanla sarımsağı yumuşayana kadar pişirin. Domates püresini ekleyip kısa bir süre pişirin. Unu da ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Çırpıcıyla karıştırmaya devam ederken birayı, et suyunu ve Worcestershire sosunu ekleyip kaynatın. Bir tavayı ısıtıp eti tereyağında kızartın, mantarları da kısa bir süre kızartın. Eti, mantarları, defne yaprağını ve kekiği sosa ekleyin. 160 derecedeki fırında veya kısık ateşte 2 saat pişirin.

Fırını önceden 200 dereceye getirin. Pişmiş ve soğumuş yahniyi fırın tabaklarına bölüştürün. Maydanozu doğrayıp üstüne serpin. Milföy hamuruyla örtün. Fırın tabaklarının kenarına yapışması için hamuru bastırın ve fırçayla üstüne çırpılmış yumurta sürün. Etli ve biralı börekleri önceden ısıtılmış fırında, altın rengi alana kadar, 20 dakika pişirin.

Malzemeler

  • 800 gram dana eti
  • 400 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 50 gram tereyağı
  • 50 gram domates püresi
  • 50 gram un
  • 250 mililitre bira
  • 250 mililitre et suyu
  • 15 damla Worcestershire sosu
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 dal kekik
  • 1 yarım demet maydanoz
  • 5 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurta

Benzer Tarifler