Tarif

Bu başlangıç yemeği, kolay olduğu kadar basittir. Fırını 220 dereceye ısıtmaya başlayıp, bir tavaya zeytinyağı koyarak kızdırın. Sarımsakları ve çili biberlerini doğrayıp kızgın yağa ekleyin. Defne yapraklarını da içine atın. Sarımsak kavrulunca karidesleri ekleyin. Karidesler turuncu bir renk alınca, bir miktar tereyağı ekleyip eritin. Defne yaprağını tavadan çıkarıp birayı ekleyin. Birayı, yarı yarıya azalana dek kaynatın.

Karidesleri ocağın üstünden alıp, birkaç dakikalığına fırına atmadan önce üstlerine doğranmış maydanoz serpin. Başlangıç yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 1 kilogram karides
  • 500 mililitre bira
  • 1 diş sarımsak
  • 3 adet çili biberi
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler