İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Biralı Kızarmış Karides

Oylama 0/5
Bu başlangıç yemeği, kolay olduğu kadar basittir. Fırını 220 dereceye ısıtmaya başlayıp, bir tavaya zeytinyağı koyarak kızdırın. Sarımsakları ve çili biberlerini doğrayıp kızgın yağa ekleyin. Defne yapraklarını da içine atın. Sarımsak kavrulunca karidesleri ekleyin. Karidesler turuncu bir renk alınca, bir miktar tereyağı ekleyip eritin. Defne yaprağını tavadan çıkarıp birayı ekleyin. Birayı, yarı yarıya azalana dek kaynatın.

Karidesleri ocağın üstünden alıp, birkaç dakikalığına fırına atmadan önce üstlerine doğranmış maydanoz serpin. Başlangıç yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun!
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Sebastião Castilho