Biralı Kuzu İnciği

Biralı Kuzu İnciği

Tarif

Soğanları küçük küçük doğrayıp büyük bir tencerenin içine alın. Çapı yaklaşık 26 santimetre, derinliği de yaklaşık 12 santimetre olmalı. Biraz zeytinyağı ve büyük birer tutam tuz ve karabiber koyun. Orta ya da yüksek ateşte, soğanlar karamelize olana kadar karıştırarak pişirin. Kuru üzümleri ve marmeladı ekleyin. Sonra ketçabı, Worcestershire sosunu ve birayı da ilave edin. Hepsini güzelce karıştırdıktan sonra pişmeye bırakın. Kuzu inciklerini yaklaşık 30 santimetre genişliğinde geniş bir tavaya koyun. Orta ateşte biraz zeytinyağı gezdirerek pişirin. İsterseniz parti parti de yapabilirsiniz. Kuzu inciklerini dakikada bir çevirin. Renkleri değişmeye başlayınca biberiye yapraklarını koparın. Çıtır çıtır olmaları için tavada çevirin. Yakmamaya dikkat edin.

Maşa kullanarak incikleri soğanların olduğu tencereye alın. Sonra tavada kalan suyu ve çıtır çıtır biberiyeleri de ekleyin. Tavuk suyunu koyun. Kapağını kapatıp altını kısın ve yaklaşık 3 saat boyunca yavaş yavaş pişmeye bırakın. Etler kemikten rahatça ayılıyor olmalı. Pişirme süresinin yarısına gelince incikleri ters çevirin ki eşit şekilde pişsinler. Kuzu incikleri piştiği zaman dikkatli bir şekilde tabağa alın. Etin şeklini bozmayın. Tencerede kalan malzemeleri blender kullanarak sıvı hâle getirin. Biraz daha pişirerek koyulaştırın. Nane yapraklarının çoğunu havanın içinde bol miktarda tuz, zeytinyağı ya da kanola yağı kullanarak dövün. Sonra sofraya getirin. Taze soğanları ince ince kıyın. Kalan nane yapraklarıyla karıştırın. Biraz elma şarabı sirkesi ve biraz da tuz ekleyin.

Et sosuna biraz elma şarabı sirkesi ve biraz da Worcestershire sosu ekleyin. Sonra kepçeyle kuzu inciklerinin üstüne dökün. Kalanını da sos kabına alarak sofraya getirin. Sirkeli ve nane yapraklı taze soğanları üstüne serpiştirin. Naneli yağı inciklerin etrafına dökün. Patates ve kereviz püresiyle birlikte servis edin. Tabağın ne kadar hızlı boşaldığına şaşıracaksınız.

Malzemeler

  • 3 adet kırmızı soğan
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 2 avuç kuru üzüm
  • 3 yemek kaşığı marmelat
  • 1 yemek kaşığı Worcestershire sosu
  • 200 mililitre siyah bira
  • 6 adet kuzu incik
  • 8 dal biberiye
  • 1 litre tavuk suyu

Servis için:

  • 1 küçük demet taze nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet taze soğan
  • 1 ölçü elma şarabı sirkesi

Benzer Tarifler