Bitter Çikolatalı Islak Kek

Bitter Çikolatalı Islak Kek

Tarif

Kremayla başlayın. Önce fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın kağıdını da hazırlayın. Doğranmış çikolata hariç tüm krema malzemelerini kalın tabanlı bir tencereye koyup kaynatın. Tüm malzemelerin erimesine dikkat edin. Sonra ocağı kapatın ama tencere ocakta kalsın. Hemen doğramış çikolatayı ekleyin ve tenceredekileri her şey birbirine karışana kadar karıştırın. Bir dakika bekletip koyu ve parlak bir krema elde edene kadar çırpın. Soğumaya bırakın. Bu pişirme ve soğutma işlemi kekin pişmesiyle aynı vakti alıyor. Ama kremayı arada bir spatulayla karıştırın.

Kek kalıbının dibine fırın kağıdı serin. İyi ve sızdırmayan bir tane gerekecek çünkü çok ıslak bir hamur.

Unu, bikarbonatı, tuzu, espresso tozunu ve kakaoyu bir kaseye koyup çatalla karıştırın.

Şeker, su, Hindistan cevizi yağı ve sirkeyi Hindistan cevizi yağı eriyene kadar karıştırın. Katı malzemeleri ekleyip karıştırın. Sonra hazırlanan kalıba dökün ve 35 dakika boyunca fırında pişirin. 30 dakika sonra pişip pişmediğini kontrol edin.

Hazır olduğunda kek kenarlardan kolayca ayrılacak ve kek çubuğunda en fazla bir iki kırıntı olacak. Sakız kıvamında bir kek bu. Kabartmak istemezsiniz.

Kek piştiğinde kalıbı tel tepsiye koyun ve keki kalıpta soğumaya bırakın.

Kremanızın kıvamını korumak için spatulayla iyice karıştırın. Keki kaplamak için yeterince akışkan ama üstünde kalacak kadar katı olmalı. Kekin üstüne dökün ve gerekirse spatulayla kenarlardaki kremayı aşağıya akıtın. 

Süslemek isterseniz şimdi tam sırası. Gül yaprakları ve doğranmış fıstık veya herhangi bir şeyle süsleyin. Aksi takdirde koyu, parlak ve ıslak bırakın. Kremanın oturması için 30 dakika bekleyip sonra dilimleyerek servis edin.

SAKLAMA VE DONDURMA NOTU

Oda sıcaklığında havageçirmez bir kapta (veya kek tabağında) gün saklayabilirsiniz..

Kek kreması olmadan hazırlanıp dondurulabilir.

Soğukken dikkatlice sarıp iki kat streç film ve bir kat folyoyla sarın. Üç aylığına dondurabilirsiniz.

Buzunu çözmek için streç film ve folyodan çıkarıp oda sıcaklığında bir tabakta 3-4 saat bekletin.

 

Malzemeler

Kreması için

  • 60 mililitre soğuk su
  • 75 gram katı Hindistan cevizi
  • 50 gram yumuşak esmer şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı espresso tozu
  • 1.5 çorba kaşığı kakao
  • 150 gram iyi doğranmış bitter çikolata (kakao oranı en az yüzde 70)

Kek için

  • 225 gram un
  • 1.5 tatlı kaşığı bikarbonat
  • 0.5 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 1.5 tatlı kaşığı espresso tozu
  • 75 gram toz kakao
  • 300 gram yumuşak esmer şeker
  • 375 mililitre sıcak su
  • 90 mililitre (katıyken ölçülürse 75 gram) Hindistan cevizi yağı
  • 1.5 tatlı kaşığı elma sirkesi veya beyaz şarap sirkesi

Süsleme için

  • 1 çorba kaşığı yenilebilir gül yaprağı
  • 1 çorba kaşığı doğranmış fıstık

Benzer Tarifler