Tarif

İri taneli bir baş sarımsağın kabuklarını elle ayıklayın. Ocağın altını yakın, bir tencereye sütü koyun. Üzerine şekeri ilave edin. Karıştırarak şekerin süt içerisinde erimesini sağlayın.

Soyduğunuz sarımsak tanelerini bir kürdan aracılığıyla diklemesine delin.
Ortası delik sarımsakları sütlü şurubun içine atın ve kısık ateşte yumuşayıp şeffaf bir renk alana kadar pişirin. Yumuşayan sarımsakları sütten çıkarın.
Sarımsakları delik yerlerinden tekrar kürdanlara geçirin. Buzdolabında soğumaya bırakın.

Bitter çikolatayı bir kaba koyun. Bu kabı sıcak su dolu bir başka kap üzerine oturtarak çikolataların benmari usulü erimelerini sağlayın. Kürdanlara geçirilmiş sarımsakları buzdolabından çıkartın ve eritmiş olduğunuz çikolataya batırarak her tarafının çikolatayla kaplanmasını sağlayın.

Servis edene kadar buzdolabında tutun.

Malzemeler

  • 1 baş sarımsak
  • 2 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 100 gram yüzde 80 oranında kakao içeren bitter çikolata
  • 1 miktar uzun kürdan

Benzer Tarifler