Blum'ın Kahveli Şekerlemeli Keki

Blum'ın Kahveli Şekerlemeli Keki
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Temmuz saat 11:30 | Cuma 30 Temmuz saat 16:35

Tarif

Fırını önden 160 dereceye ısıtın. Büyük bir kasede un, 3/4 su bardağı         şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. 3/4 su bardağı su, yağ, yumurta       sarıları, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyin. Pürüzsüz olana  kadar çırpın.

Çırpma aparatı takılı bir mikserin kasesinde, yumurta beyazlarını orta-yüksek hızda çırpın. Makine çalışırken, kalan 3/4 su bardağı şekeri yavaş ve sabit bir akışta ekleyin. Kıvamlı parlak tepecikler oluşana kadar çırpın.

Kaseyi mikserden çıkarın. Çırpılmış yumurta aklarını iki seferde yavaşça ama güzelce hamura ekleyin. Hamuru 22 santimlik ortası çıkarılabilir kalıba dökün. Ortasına yerleştirilen bir kürdan temiz çıkana kadar, yaklaşık 1 saat pişirin. Fırından çıkarın. Kalıbınız ayrılmıyorsa dar boyunlu bir şişeye ters çevirerek yerleştirin. Kalıbı oynatmadan önce yaklaşık 1 saat soğumaya bırakın.

Pastayı servis tabağına koyun. Pastayı eşit bir krema tabakası ile kaplayın. Servis etmeden hemen önce kekin üstüne ve kenarlarına bolca kahve şekerlemesi serpin.

 

Malzemeler

 

  • 2 1/4 su bardağı kek unu (kendi kendine kabarmayan)
  • 1 1/2 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı bitkisel yağ
  • 6 büyük yumurta, aklar ve sarılar ayrılmış
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü
  • Kahveli şekerleme
  • Kahveli krema

Benzer Tarifler