Tarif

Soğanı soyup doğrayın, ayçiçeği yağında soteleyin. Paprika, köri, zencefil, cayenne biberi, şeker ve tuz ekleyip 2-3 dakika hepsini soteleyin. Elmaları soyup küp küp doğrayın. Karışımı ocaktan alıp domatesleri, elma küplerini, domates ezmesini, sirkeyi, Worchestershire sosunu ve reçeli ekleyin. Karışımı kaynatın ve 2-3 dakika kısık ateşte pişirin. Kıymayı ekleyip iyice karıştırın. Ekmek dilimlerinin kabuklarını ayırın ve kare kare kesin. Birkaç dakika süte batırın. Ekmekleri sıkın ve domatesli etli sosa ekleyin. Sütü saklayın. Sosu ara sıra karıştırarak, sıvıların çoğunluğu buharlaşana kadar, 30 dakika kısık ateşte pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp bir kaşık yardımıyla fırına dayanıklı bir kaba aktarın. Yumurtaları sütle beraber çırpın ve bu karışımı etin üstüne dökün. Yumurtalı karışımı defne yapraklarıyla süsleyin. Yumurtalar pişene kadar, önceden 180 dereceye getirdiğiniz fırında 15-20 dakika tutun.

Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı toz paprika
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 yarım tatlı kaşığı cayenne biberi
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200 gram soyulmuş domates
  • 2 adet elma
  • 1 küçük kutu domates ezmesi
  • 1 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
  • 1 yemek kaşığı Worcestershire sosu
  • 1 yemek kaşığı kayısı reçeli
  • 1 kilogram kıyma
  • 2 dilim beyaz ekmek
  • 125 mililitre süt
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber
  • 1 adet yumurta
  • 3 adet defne yaprağı

Benzer Tarifler