İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Bobotti Böreği

Adımlar

  1. Prev1/2Next

    Hazırlık:

    Börek karışımı:


    Suyu, sütü ve tereyağını kaynatın. Un ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve yumurtayı ekleyin.
  2. Prev2/2Next

    İç harcı:

    Soğanı soyup doğrayın. Sarımsağı soyup doğrayın. Domatesi doğrayın ve kayısıyı küp küp kesin. Elmayı soyun, çekirdeklerini çıkarın, küp küp doğrayın. Soğanı, sarımsağı, domatesi, kayısıyı ve elmayı kıymayla karıştırın. Kayısı reçeli, köri, domates sosu, Worcestershire sosu, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Karışımın yarısını kıymaya katın, kalan yarısı kullanılmayacaktır. Fırını 180 dereceye getirin. Un serptiğiniz tezgahta milföy hamurunu daha geniş olacak şekilde açın. Yumurtayı çırpın ve hamurun kenarlarına sürün. İç harcını hamurun üstüne yayın. Börek olması için hamuru katlayın, kenarlara çatalla bastırın. Börekleri pişirme kağıdına dizin, üstlerine yumurta sürün ve yer fıstığı dökün. Bobotti böreğini fırında kızarana kadar 20 dakika pişirin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen