Bobotti Böreği

Bobotti Böreği

Hazırlanış

Hazırlık:

Börek karışımı:


Suyu, sütü ve tereyağını kaynatın. Un ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve yumurtayı ekleyin. İç harcı:

Soğanı soyup doğrayın. Sarımsağı soyup doğrayın. Domatesi doğrayın ve kayısıyı küp küp kesin. Elmayı soyun, çekirdeklerini çıkarın, küp küp doğrayın. Soğanı, sarımsağı, domatesi, kayısıyı ve elmayı kıymayla karıştırın. Kayısı reçeli, köri, domates sosu, Worcestershire sosu, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Karışımın yarısını kıymaya katın, kalan yarısı kullanılmayacaktır. Fırını 180 dereceye getirin. Un serptiğiniz tezgahta milföy hamurunu daha geniş olacak şekilde açın. Yumurtayı çırpın ve hamurun kenarlarına sürün. İç harcını hamurun üstüne yayın. Börek olması için hamuru katlayın, kenarlara çatalla bastırın. Börekleri pişirme kağıdına dizin, üstlerine yumurta sürün ve yer fıstığı dökün.

Malzemeler

Börek karışımı için:

  • 50 mililitre süt
  • 50 mililitre su
  • 50 gram tereyağı
  • 50 gram un
  • 1 adet yumurta

İç harcı için:

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 40 gram kayısı konservesi
  • 1 adet domates
  • 1 adet elma
  • 250 gram karışık kıyma
  • 40 gram kayısı reçeli
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 40 gram domates sosu
  • 1 çay kaşığı Worcestershire sosu
  • 10 adet milföy hamuru

Benzer Tarifler