Böğürtlenli Kırıntılı Kek

Böğürtlenli Kırıntılı Kek
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazar 1 Ağustos saat 08:27 | Pazar 1 Ağustos saat 08:55

Tarif

Keki hazırlayın: Fırını önden 180 dereceye ısıtın. 23 cm’lik kare bir kalıbı yağlayın ve pişirme kağıdı serin. Kenarlardan 5 cm’lik fazlalık bırakın. Pişirme kağıdını yağlayın, kalıbı bir kenara koyun. Süt ve limon suyunu birleştirin, 15 dakika bekletin.

Orta boy bir kapta 2 su bardağı un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın ve kenara koyun. Düz çırpma aparatı takılı bir mikserin kasesinde, tereyağı, limon kabukları ve şekeri hafif ve kabarık olana kadar çırpın. Yumurtayı ekleyin ve birleştirmek için çırpın. Un karışımını, süt karışımıyla dönüşümlü olarak ve unla başlayıp bitirerek üç seferde ekleyin.

Meyveleri bir kaseye koyun ve kalan 1 yemek kaşığı un ile hafifçe bulayın. Meyvelerin yarısını hamurun içine ekleyin, ardından hamuru hazırladığınız kalıba aktarın. Kalan meyveleri hamurun yüzeyine eşit olarak dağıtın.

Kırıntıyı hazırlayın: Orta boy bir kasede un, şeker, tarçın ve tuzu karıştırın. Ellerinizi kullanarak tereyağını ekleyin.

Büyük kırıntılar oluşturmak için parmaklarınızı kullanarak meyvelerin üzerine kırıntıları serpin. Fırına aktarın ve kekin üstü altın rengi olana ve kürdan temiz çıkana kadar 35-40 dk. pişirin.

Kalıbı yaklaşık 30 dakika tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Düz bir spatula veya bıçakla keki kalıbın kenarlarından ayırın. Pişirme kağıdının fazlalığını kullanarak, keki kalıptan çıkarın ve tamamen soğuması için tel bir ızgaraya aktarın (kağıt üzerinde kalmaya devam edecek). Kareler halinde kesmek için bir kesme tahtası ve tırtıklı bıçak kullanın. Kek, hava geçirmez bir saklama kabında oda sıcaklığında 3 güne kadar saklanabilir.

Malzemeler

Kek için:

  • 6 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında. Ek olarak kalıbı yağlamak için.
  • 3/4 su bardağı tam yağlı süt
  • İnce rendelenmiş 1 limon kabuğu ve 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı, ek olarak 1 yemek kaşığı çok amaçlı un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 büyük yumurta
  • 2 1/2 su bardağı siyah ve kırmızı böğürtlen

Kırıntı için:

  • 1 1/2 su bardağı çok amaçlı un
  • 1/2 su bardağı açık kahverengi şeker
  • 1 1/2 tatlı kaşığı çekilmiş tarçın
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı (12 yemek kaşığı) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında, parçalara bölünmüş

Benzer Tarifler