İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Bohem Kolache

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Hazırlık:

    Hamur:

    Sütü ısıtın, mayayla şekeri karıştırın. Unu dökün, üstüne tuz serpin ve ortasını açın. Ortaya sütü döküp unu biraz biraz karıştırın. Tereyağıyla yumurtayı yoğurun. Limonun kabuğunu rendeleyip hamura katın. Kalan limonu iç için ayırın. Hamuru yoğurarak yumuşatın. Sonra yağladığınız bir kaba koyun, üstünü kapatın ve 1 saat dinlendirin.
  2. Prev2/3Next

    Lor peynirli iç:

    Lor peyniriyle tereyağını, şekerin yarısını ve yarım limonun suyunu yumuşak bir karışım elde edene kadar karıştırın. Yumurtanın sarısını ayırın, mısır unu ve romla karıştırın. Kalan şekerle yumurta akını sert tepecikler oluşana kadar çırpın. Lor peynirli karışıma ekleyin.
  3. Prev3/3Next

    Haşhaşlı iç:

    Sütü kaynatın, karıştırmaya devam ederken haşhaşı, şekeri ve ekmek kırıntılarını ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Fırını 200 dereceye getirin. Un serptiğiniz tezgahta hamuru 6 santimetre çapında bir rulo hâline getirin. Ruloyu 20 dilime bölün. Her dilimi kase gibi olması için içten dışa doğru itin. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dilimleri yerleştirin. Ortalarına çatalla delik açın. Çırptığınız yumurta sarısını kenarlarına sürün. Her dilime 3 kaşık lor peynirli iç koyun, üstüne haşhaşlı içi ekleyin. Ortasına erik kompostosu dökün. Kolache’yi kızarana kadar 20 dakika pişirin. Biraz su kattığınız kayısı reçelini ısıtın. Kolache’nin üstüne sürün, sonra kavrulmuş badem serpin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen