Hazırlanış

Hazırlık:

Hamur:

Sütü ısıtın, mayayla şekeri karıştırın. Unu dökün, üstüne tuz serpin ve ortasını açın. Ortaya sütü döküp unu biraz biraz karıştırın. Tereyağıyla yumurtayı yoğurun. Limonun kabuğunu rendeleyip hamura katın. Kalan limonu iç için ayırın. Hamuru yoğurarak yumuşatın. Sonra yağladığınız bir kaba koyun, üstünü kapatın ve 1 saat dinlendirin. Lor peynirli iç:

Lor peyniriyle tereyağını, şekerin yarısını ve yarım limonun suyunu yumuşak bir karışım elde edene kadar karıştırın. Yumurtanın sarısını ayırın, mısır unu ve romla karıştırın. Kalan şekerle yumurta akını sert tepecikler oluşana kadar çırpın. Lor peynirli karışıma ekleyin. Haşhaşlı iç:

Sütü kaynatın, karıştırmaya devam ederken haşhaşı, şekeri ve ekmek kırıntılarını ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Fırını 200 dereceye getirin. Un serptiğiniz tezgahta hamuru 6 santim

Malzemeler

Hamur için:

  • 250 mililitre süt
  • 10 gram kuru maya
  • 70 gram şeker
  • 500 gram un
  • 1 tutam tuz
  • 80 gram yumuşak tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet limon

Lor peynirli iç:

  • 30 gram lor peyniri
  • 30 gram yumuşak tereyağı
  • 90 gram şeker
  • 1 adet yumurta
  • 15 gram mısır unu
  • 1 yemek kaşığı rom

Haşhaşlı iç için:

  • 125 mililitre süt
  • 125 gram haşhaş
  • 50 gram şeker
  • 1 yemek kaşığı ekmek kırıntısı

Süsleme için:

  • 200 gram erik kompostosu
  • 200 gram kayısı reçeli
  • 50 gram kavrulmuş badem

Benzer Tarifler