Bölgesel Kurabiyeli Püre

Bölgesel Kurabiyeli Püre

Tarif

Bu tatlıyı servisten 4 saat önce hazırlamaya başlamalısınız çünkü krema tabanı, elma ve kurabiyelerden önce dolaba konmalı.

Kremayla başlayın. Dört çörba kaşığı şekeri kısık ateşte tencereye koyun ve karamel kıvamına getirin. Şekerin yapışmaması için karıştırmaya devam edin. Karamel, şeker tamamen eridiğinde hazır olacaktır. Şimdi ocaktan alın ve kremayı ekleyin. Karıştırın ve önceden soğuk suda yumuşattığınız jelatin yapraklarını ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra kıvamlı bir krema elde edeceksiniz. Kremayı ayrı tabaklara koyun. Çok fazla doldurmayın çünkü tatlının kalanını da ekleyeceksiniz.
Krema soğuduktan sonra tabakları 4 saat boyunca buzdolabında bekletin ki katılaşıp hoş ve soğuk bir hâle gelsinler.

Krema soğuyup katılaştıktan sonra tatlının bir sonraki tabakasına geçebilirsiniz: elmalar. Elmaları soyup ortalarını çıkarın ve küp küp doğrayın, sonra da iki çorba kaşığı şekerle, kızdırılmış tavada pişirin. Sıvı kıvama gelince eriyip sıvıyı koyulaştırması için bir parça tereyağı koyun. Son olarak elmaya tat vermesi için bir tarçın çubuğu ve biraz Porto şarabı ilave edin. Sıvı neredeyse tam olarak buharlaştığında tavayı ocaktan alın ve kremayı eklemeden önce elmanın biraz soğuması için kenara alın.

İdeali, kremayı iyice soğuk ve elmalar hâlâ ılıkken servis etmenizdir çünkü kontrast aromalar daha iyidir. Kurabiye kırıntılarını veya bisküvileri elmanın üstüne serpin. Amaç bölgesel kurabiyeler kullanmak ama bisküvi de kullanabilirsiniz. Önemli olan tatlının üstünde çıtır bir şey olmasıdır. İşte üç katmanlı tatlı, her bir katmanı farklı, ki bu da tatlının tamamını çok ilginç kılıyor. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 100 gram kurabiye
  • 2 adet Fuji elması
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 50 gram tereyağı
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 2 çorba kaşığı Porto şarabı

Krema için:

  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 2 paket krema
  • 2 adet jelatin yaprağı
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 2 paket krema
  • 2 adet jelatin yaprağı

Benzer Tarifler