Hazırlanış

Viyana usulü sert hamur:

Şeker, tereyağı, un ve yumurtalardan yaptığınız hamuru yoğurun. Üstüne un serpip düzleştirin, folyoya sarıp hamuru 15 dakika dinlendirin. Pirinçli iç harcı:

Fırını önceden 190 dereceye ısıtın.

Çubuk vanilyayı uzunlamasına ikiye bölüp özünü çıkarın. Süt, şeker, pirinç, krema, çubuk vanilya ve vanilya özünü kaynatıp pirinci 20 dakika kısık ateşte pişirin. Pirinçli iç harcını soğumaya bırakın.

Şekerle yumurtaları çırpın ve pirinçli karışıma ekleyin. Kek kalıbını yağlayıp dibine yağlı fırın kağıdı serin. Hamurun üstüne un serpip bir merdaneyle eşit bir şekilde açın. Hamuru, bir tepsinin içine serip dibini çatalla delin. Üstüne pirinçli karışımı ekleyip yarım saat pişirin. Piştikten sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Mangolu mus için:

Kremayı, yoğurt kıvamına gelene dek çırpın. Mangoyu soyup çekirdeklerini ayırın. Mangoyu tepside pişirin.

Malzemeler

Viyana usulü sert hamur için:

  • 50 gram şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 150 gram un
  • 30 gram yumurta

Pirinçli iç harcı için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 500 gram süt
  • 60 gram şeker
  • 60 gram yapışkan pirinç
  • 100 gram krema
  • 2 adet yumurta
  • 50 gram şeker

Mangolu mus için:

  • 200 gram krema
  • 1 adet olgun mango
  • 15 gram tereyağı
  • 50 gram zencefil şurubu
  • 50 gram şeker
  • 1 tutam zerdeçal
  • 2 adet jelatin yaprağı

Süsleme için:

  • 200 mililitre krema
  • 50 gram şeker
  • 1 adet mango
  • 1 miktar kaju
  • 1 miktar çam fıstığı
  • 1 miktar rendelenmiş Hindistan cevizi
  • 1 miktar çikolata rendesi

Benzer Tarifler