Tarif

Bonfileyi aldıktan sonra streç filme sıkıca sarın. Bu şekilde içinde hava kalmayacağı için dondurmadan dolapta 5-6 güne kadar saklayabilirsiniz.

Patatesi haşlayın. Haşlanan patatesi kararmaması için su dolu bir kaseye koyun. Kereviz püresinde patatesi kıvam vermesi için kullanıyoruz.

Kerevizlerin kabuklarını soyup küçük parçalara kesin.

Tavayı ateşe koyup içine biraz zeytinyağı ekleyin ve ısıtın.

Isınan tavaya kerevizleri koyup karıştırarak soteleyin.

Patatesleri de küçük parçalara kesip kerevizlere ilave edin ve beraberce biraz daha soteleyin.

Kereviz ve patatesi mutfak robotunun içine koyun. Üzerine bir tutam tuz, zeytinyağı ve kremayı döküp karışımı mutfak robotunda püre haline getirin.

Püreyi bir kaseye alın.

Sarımsağı bıçağın düz yüzüyle ezerek kabuklarını çıkartın ve ince ince doğrayın.

Kerevizleri sotelediğiniz tavaya sarımsakları koyun üzerine sapları ayıklanmış ıspanak yapraklarını ekleyip karıştırarak pişirin. Bu aşamada içine suyu ekleyin. Böylece ıspanağın rengi canlanacak ve sarımsak sotelenirken yanmayacaktır.  Üzerine karabiber serpiştirin.

Strece sarılmış bonfileyi alıp strecini çıkartmadan bonfileden iki adet kalınca dilim kesin. Geri kalanının açıkta kalan yerlerini tekrar streçleyip başka yemeklerde kullanmak üzere ayırın.

Bonfile dilimlerinin üzerinden streç filmi çıkartın. Üzerine tuz, karabiber serpiştirin.

Ayrı bir tavayı ateşe koyup ısıtın, içine zeytinyağı ekleyin.

Bonfileleri sıcak tavaya koyup çevirerek istediğiniz derecede (az-orta-iyi) pişirin.

Bonfileye lezzet vermek için içine tereyağı ekleyin ve tavayı ateşten alıp içine fesleğen yapraklarını da katın. Tavayı hafif eğerek eriyen tereyağını tavanın köşesine toplayın ve bir kaşık yardımıyla tereyağından alarak bonfileleri ve fesleğenleri yıkayın. Böylece bonfile hem tereyağını iyice içine çekip fesleğenin lezzetini alacak hem de suyunu kaybetmeden pişecektir.

Bonfileleri havlu peçetenin üzerine çıkartın. Böylece tabağa konar konmaz suyunu bırakmasını önlemiş olursunuz.

Tavadaki erimiş tereyağından 1 yemek kaşığı alıp kereviz püresinin içine katın ve karıştırın.

Püreyi servis tabağına koyun yanına sarımsaklı ıspanağı yerleştirin. Bonfileleri ortadan ikiye kesip pürenin üzerine dizin. Maydanoz yaprakları ile süsleyin. En son üzerlerine tavadaki erimiş tereyağından gezdirip kaya tuzu serpiştirerek servis edin.

Malzemeler

  • 350 gram bonfile
  • 10 adet fesleğen yaprağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam maydanoz yaprağı
  • 1 tutam kaya tuzu

Kereviz püresi için:

  • 2 adet kereviz
  • 1 yarım patates
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 1 diş sarımsak
  • 300 gram ıspanak yaprağı
  • 1 yarım çay bardağı su
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler