İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Börülce Tarator

Oylama 0/5
Tencereye suyu koyun, kaynatın. Taze börülceleri bu suya atıp bir miktar tuz ekleyin. Sarımsakların kabuklarını soyun, havana koyup bir tutam tuz ekleyip hafif darbelerle dövün. Limonların suyunu sıkın. Sarımsakları bir kaba alın, limon suyunun yarısını sarımsağa katın ve karıştırın. Yavaşça unu ilave edin ve karıştırın. Tahini ilave edin ve karıştırmayı sürdürün. Katılaşan sosu limonun geri kalan suyuyla açın. İçine bir tutam toz kırmızıbiber ekleyin. Haşlanan börülceleri süzgeç yardımıyla su ve buz dolu bir kaba çıkartın. Soğuyan börülceleri havlu peçetenin üstüne alıp kurulayın. Börülceleri servis tabağına yerleştirdikten sonra üzerine hazırladığınız tahinli sosu dökerek servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar