Tarif

Tencereye suyu koyun, kaynatın. Taze börülceleri bu suya atıp bir miktar tuz ekleyin. Sarımsakların kabuklarını soyun, havana koyup bir tutam tuz ekleyip hafif darbelerle dövün. Limonların suyunu sıkın. Sarımsakları bir kaba alın, limon suyunun yarısını sarımsağa katın ve karıştırın. Yavaşça unu ilave edin ve karıştırın. Tahini ilave edin ve karıştırmayı sürdürün. Katılaşan sosu limonun geri kalan suyuyla açın. İçine bir tutam toz kırmızıbiber ekleyin. Haşlanan börülceleri süzgeç yardımıyla su ve buz dolu bir kaba çıkartın. Soğuyan börülceleri havlu peçetenin üstüne alıp kurulayın. Börülceleri servis tabağına yerleştirdikten sonra üzerine hazırladığınız tahinli sosu dökerek servis edin.

Malzemeler

  • 250 gram taze börülce
  • 1 ölçü su
  • 1 tutam tuz
  • 1 ölçü buz
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet limon
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 tutam kırmızı toz biber

Benzer Tarifler