Tarif

Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Ve ince ince doğrayın. Sarımsakların da kabukların soyup ince ince doğrayın. Tavaya bir miktar zeytinyağı ekleyin. Soğan ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Arpa şehriyeyi soğanlara ilave edin, karıştırın.

Yağını çekmeye başlayınca yavaş yavaş et suyu ekleyin. Kıvama gelene kadar bu işleme devam edin. (Et suyunun oranını şehriyelerin yumuşamasına göre ayarlayın)

Domatesin çekirdeklerini çıkartıp kabuk kısmını küp küp doğrayın. Şehriyeyi ekleyip karıştırın.

Şehriye suyunu çektikçe et suyu eklemeye devam edin. Taze soğanı büyükçe doğrayın ve tavaya ilave edin. Birer tutam toz kişniş, kimyon, karabiber ve tuz ekleyin.

Bir gece önceden ıslatılıp haşlanmış kuru börülceyi tavaya ilave edin ve karıştırın.
Acı kırmızıbiberi büyük parçalar halinde bölüp yemeğe ilave edin. Böylece istediğiniz zaman çıkartabilirsiniz. Et suyu da katıp karıştırın. Maydanozun yapraklarını ayıklayıp kıyın, yemeğe ilave edin. Biraz daha et suyu ekleyip bir parça tereyağı katıp demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra servis edin.

Malzemeler

  • 6 adet arpacık soğanı
  • 2 diş sarımsak
  • 100 gram arpa şehriye
  • 1 litre et suyu
  • 1 adet domates
  • 3 dal taze soğan
  • 2 tutam toz kişniş
  • 1 tutam kimyon
  • 3 avuç kuru börülce
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 dal maydanoz
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 1 tutam karabiber
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler