Tarif
Fırını önden 200 dereceye ısıtın ve fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Küçük bir tencerede 1/2 su bardağı toz şeker, su ve vanilya çubuğunu karıştırın. Şeker eriyene kadar karıştırarak orta-yüksek ateşte yaklaşık 2 dakika pişirin.
Bir mutfak robotu kasesine bütün bademleri ve kalan 1/2 su bardağı şekeri koyun ve un kıvamına gelene kadar çekin. Tereyağı, yumurta, un, rom, tuz ve badem özünü ekleyin ve franjipan pürüzsüz olana kadar çekin.
Brioche’u sekiz adet 2,5 cm kalınlığında dilime bölün. Vanilyalı şeker şurubunu her dilimin her iki tarafına fırçayla sürün. Dilimleri hazırladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Her birinin üstüne 1 çorba kaşığı reçeli, ardından 3 çorba kaşığı franjipanı eşit şekilde yayın.
Altın rengi olana kadar 13-15 dakika pişirin. Servis etmeden önce üzerlerine file badem ve pudra şekeri serpin.
Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1 vanilya çubuğu, yarılmış ve sıyrılmış
2/3 su bardağı blanşe bütün badem, kavrulmuş, ek olarak 1/2 su bardağı file badem, servis için
6 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
1 büyük yumurta
2 çorba kaşığı çok amaçlı un
1 çorba kaşığı sade rom
3/4 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı badem özü
340 gr’lık bir somun brioche
1/2 su bardağı kayısı reçeli
Serpmek için pudra şekeri