Boston Kremalı Kapkekler

Boston Kremalı Kapkekler
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 12 Nisan saat 04:35 | Pazartesi 12 Nisan saat 05:02

Tarif

Fırını önden 180 dereceye ısıtın. Standart muffin kalıplarını tereyağlayın ve unlayın. Küçük bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Kısık ateşte, bir tencerede ılık süt ve tereyağını ısıtın.

Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla yüksek devirde koyulaşıp soluk bir renk alana kadar, yaklaşık 5 dakika çırpın. Kuru malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.

Süt ve tereyağını kaynatın. Mikser düşük devirde çalışırken, hamurun üzerine süt karışımını ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çırpın. Vanilyayı ekleyin. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve her birini yarıya kadar doldurun. Açık bir renk olana kadar, yaklaşık 15 dakika kapkekleri pişirin. Kalıpların içinde 10 dakika soğumaya bırakın, ardından tel bir ızgaraya aktarın. Soğumaya bırakın.

Tırtıklı bir bıçak kullanarak her birini yatay olarak ikiye kesin. Her kekin alt dilimine 1 yemek kaşığı vanilyalı krema sürün. Üst dilimiyle sandviç yapın. Her birinin üzerine kaşıkla ganaş sosunu dökün ve hemen servis edin.

 

Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında. Ek olarak kalıplar için
  • 1 1/2 su bardağı çok amaçlı un. Ek olarak kalıplar için
  • 1 1/2 tatlı kaşığı karbonat
  • ½ tatlı kaşığı taneli tuz
  • 1/2 su bardağı tam yağlı süt
  • 3 büyük yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • Vanilya kreması
  • Boston kremalı kapkekler için Çikolata Ganaşlı Sos

 

Benzer Tarifler