İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Brabantse Broeder Çöreği

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Hazırlık:

    Hamur:


    Kuru üzümleri suya koyup kısık ateşte 15 dakika pişirin, sonra sularını süzün. Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Sütü ılınana kadar ısıtın ve mayayı karıştırın. Unun ortasını açın ve kenarlarına tuz serpin. Açıklıkta tereyağını, yumurtayı, şekeri ve vanilya çekirdeklerini undan biraz biraz alarak birlikte yoğurun. Hamuru yoğurarak yumuşatın. Yağladığınız kaba hamuru koyun, streç filmle üstünü örtün ve kabarması için oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
  2. Prev2/3Next

    Bademli ezme harcı:

    Badem ezmesi için bademleri şekerle, karışık baharatla ve yumurta akıyla dövün.
  3. Prev3/3Next

    Brabantse Broeder çöreği:

    Hamuru kaptan çıkarın, kuru üzüm ekleyin ve iki top hâlinde ayırın. Bu topları 2 santimetre kalınlığında yuvarlaklar hâlinde açın. Yuvarlakları pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine koyun. Harcı yuvarlak hamurun ortasına dökün, kenarda iki santimetrelik bir boşluk bırakın. Öteki yuvarlak hamuru harcın üstüne kapatın. Brabantse Broeder çöreğini streç filmle kaplayın ve 45 dakika kabarmaya bırakın. Fırını 250 dereceye getirin. Yumurtayı çırpın ve Brabantse Broeder çöreğinin üstüne sürün. Brabantse Broeder çöreğini kızarana kadar 12 dakika pişirin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen