Brabantse Broeder Çöreği

Brabantse Broeder Çöreği
Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Perşembe 14 Kasım saat 11:30 | Perşembe 14 Kasım saat 16:50

Tarif

Hazırlık: 

Hamur: 

Kuru üzümleri suya koyup kısık ateşte 15 dakika pişirin, sonra sularını süzün. Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Sütü ılınana kadar ısıtın ve mayayı karıştırın. Unun ortasını açın ve kenarlarına tuz serpin. Açıklıkta tereyağını, yumurtayı, şekeri ve vanilya çekirdeklerini undan biraz biraz alarak birlikte yoğurun. Hamuru yoğurarak yumuşatın. Yağladığınız kaba hamuru koyun, streç filmle üstünü örtün ve kabarması için oda sıcaklığında 1 saat bekletin.

Bademli Ezme Harcı:

Badem ezmesi için bademleri şekerle, karışık baharatla ve yumurta akıyla dövün.

Brabantse Broeder Çöreği:

Hamuru kaptan çıkarın, kuru üzüm ekleyin ve iki top hâlinde ayırın. Bu topları 2 santimetre kalınlığında yuvarlaklar hâlinde açın. Yuvarlakları pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine koyun. Harcı yuvarlak hamurun ortasına dökün, kenarda iki santimetrelik bir boşluk bırakın. Öteki yuvarlak hamuru harcın üstüne kapatın. Brabantse Broeder çöreğini streç filmle kaplayın ve 45 dakika kabarmaya bırakın. Fırını 250 dereceye getirin. Yumurtayı çırpın ve Brabantse Broeder çöreğinin üstüne sürün. Brabantse Broeder çöreğini kızarana kadar 12 dakika pişirin.

Malzemeler

Hamur için:

  • 450 gram kuru üzüm
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 365 gram süt
  • 14 gram kuru maya
  • 660 gram un
  • 12 gram tuz
  • 70 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 70 gram şeker

Bademli ezme harcı için:

  • 300 gram dilimlenmiş badem
  • 300 gram şeker
  • 1 tatlı kaşığı karışık baharat
  • 1 adet yumurta beyazı

Benzer Tarifler