Bresaolalı Izgara Şeftali Salatası ve Kremalı Sos

Bresaolalı Izgara Şeftali Salatası ve Kremalı Sos

Tarif

Mangalı veya demir tavanızı önceden iyice kızdırın. Şeftalileri ikiye bölün, sonra bastırıp çekirdeklerini çıkarın – parçalanırlarsa dert etmeyin. Onları bir kaba koyun ve doğranmış kuşdilini, biraz zeytinyağıyla biraz da tuz ve biber ekleyin. Mangalda pişiriyorsanız, kömürlerin üstüne biraz ot dalı atın – bu sayede şeftalilerde otlu, füme yapılmış gibi bir tat olur. Şeftalilerin her bir tarafını birkaç dakika boyunca, iyice kızarana kadar ızgara yapın ama yakmayın!

Bir kaba veya karıştırıcıya sirkeyi koyup üç kat fazla zeytinyağı koyun. Yoğurdu veya taze kremayı ekleyin, bir tutam tuz ve biber koyun. İyice harmanlanana dek iyice çırpın veya karıştırın.

Bresaola’ları dört tabağa bölüştürün, olduğu yerde durmaması için arada elleyin. Şeftalileri bresaola’ların üstüne yerleştirin. Tarhun yapraklarını ve rokayı kremalı sosla karıştırın ve şeftalilerin üstüne salatayı koyun. Üstünde zeytinyağı gezdirin, ufalanmış keçi peyniri serpin ve yumulun!

Malzemeler

  • 4 adet şeftali
  • 2 dal ince ince doğranmış kuş dili yaprağı
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 ölçü deniz tuzu
  • 1 ölçü taze çekilmiş karabiber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
  • 1 ölçü natürel sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı doğal yoğurt
  • 16 dilim bresaola
  • 2 dal taze tarhun
  • 2 avuç roka
  • 100 gram keçi peyniri

Benzer Tarifler