İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Bresaolalı Izgara Şeftali Salatası ve Kremalı Sos

Oylama 0/5
Mangalı veya demir tavanızı önceden iyice kızdırın. Şeftalileri ikiye bölün, sonra bastırıp çekirdeklerini çıkarın – parçalanırlarsa dert etmeyin. Onları bir kaba koyun ve doğranmış kuşdilini, biraz zeytinyağıyla biraz da tuz ve biber ekleyin. Mangalda pişiriyorsanız, kömürlerin üstüne biraz ot dalı atın – bu sayede şeftalilerde otlu, füme yapılmış gibi bir tat olur. Şeftalilerin her bir tarafını birkaç dakika boyunca, iyice kızarana kadar ızgara yapın ama yakmayın!

Bir kaba veya karıştırıcıya sirkeyi koyup üç kat fazla zeytinyağı koyun. Yoğurdu veya taze kremayı ekleyin, bir tutam tuz ve biber koyun. İyice harmanlanana dek iyice çırpın veya karıştırın.

Bresaola’ları dört tabağa bölüştürün, olduğu yerde durmaması için arada elleyin. Şeftalileri bresaola’ların üstüne yerleştirin. Tarhun yapraklarını ve rokayı kremalı sosla karıştırın ve şeftalilerin üstüne salatayı koyun. Üstünde zeytinyağı gezdirin, ufalanmış keçi peyniri serpin ve yumulun!
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Jamie Oliver