Brezilya Casadinho Kurabiyesi

Brezilya Casadinho Kurabiyesi
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Temmuz saat 11:30 | Cuma 30 Temmuz saat 16:35

Tarif

Kurbiyeler:

Orta boy bir kasede un, mısır nişastası ve tuzu çırpın.

Düz karıştırma aparatı takılı elektrikli bir mikserin kasesinde, tereyağı ve çok ince şekeri orta hızda soluk ve kabarık hale gelene kadar yaklaşık 2 dakika krema haline gelene kadar karıştırın. Yumurta, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın. Hızı düşürün ve yavaş yavaş un karışımını ekleyin. Birleşene kadar karıştırın. Hamuru ikiye bölün. Her birine düz bir disk şekli verin ve streç filmle sarın. Sertleşene kadar, yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin.

Fırını önden 175 dereceye ısıtın. Her seferinde bir diskle çalışarak, hafif unlanmış bir yüzeyde hamuru 3 mm kalınlığında açın. 4,5 cm’lik kalp şeklinde bir kalıp kullanarak kurabiyeleri kesin. 3 cm aralıklarla pişirme kağıdı kaplı fırın tepsilerine aktarın. 20 dakika soğutun.

Yarısında çevirerek, kenarları altın rengi olup üstü soluk renk kalacak şekilde, 12-14 dakika pişirin. Tepsilerde 5 dakika soğumaya bırakın. Tel ızgaraya aktarın ve tamamen soğumaya bırakın.

Dolgu:

Orta ateşte küçük bir tencerede guava ezmesini 1/3 su bardağı suyla karıştırın. Ezme tamamen eriyene ve karışım pürüzsüz hale gelene kadar pişirin. Ateşten alın ve tamamen soğumaya bırakın.

Ezmeyi 6,5 mm’lik yuvarlak uç takılı bir krema torbasına aktarın. Alt olarak kullanılacak kurabiyeye 1 yemek kaşığı kadar sıkın, ardından kalan kurabiyelerle sandviç yapın. Küçük bir kasede pudra şekerini ve gıda boyasını iyice birleşene kadar karıştırın. Kurabiyelerin üzerine eleyin. Doldurulmamış kurabiyeler hava geçirmez bir kapta oda sıcaklığında 3 güne kadar, dolgu 3 güne kadar buzdolabında üstü kapalı şekilde saklanabilir.

 

Malzemeler

  • 1 1/4 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un. Ek olarak serpmek için
  • 3/4 su bardağı mısır niştası
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı (1 paket) tuzsuz tereyağı
  • 3/4 su bardağı çok ince şeker
  • 1 büyük yumurta, oda sıcaklığında
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
  • 340 gr guava ezmesi, küçük parçalara kesilmiş
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/4 tatlı kaşığı pembe toz gıda boyası

Benzer Tarifler