Tarif

Tereyağını kabarana dek çırpın. Unla tuzu karıştırın. Sütü ısıtın, mayayı içinde eritin ve şekeri ekleyin. Unu, tereyağına ekleyip sütü katın. İyice karıştırın ve yumurtaları teker teker içine kırın.

Bir kaseyi yağlayıp hamuru içine aktarın. Yağlanmış streç filmle kapatıp yarım saat oda sıcaklığında kabarmasını bekleyin.

Hamuru yoğurun ve sertleşene dek buzdolabında bekletin.

Kek kalıbını tereyağıyla yağlayın.

Tezgahın üstüne un serpiştirip hamuru yoğurun. Hamuru dört eşit parçaya ayırıp parçaları yuvarlayın. Topları, kek kalıbına koyup tepelerini ıslak bir makasla kesin.

Kek kalıbının üstünü streç filmle sıkmadan kapatın, oda sıcaklığında iki saat kabarmaya bırakın.

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.

Yumurtayı çırpıp ekmeğin üstüne fırçayla sürün.

Ekmeği, 45 dakika, hafif kahverengileşene dek fırında pişirin.

Ekmeği kalıptan çıkarıp tereyağıyla birlikte servis edin.

Malzemeler

  • 235 gram tereyağı
  • 335 gram un
  • 1 tutam tuz
  • 50 mililitre süt
  • 1 paket kuru maya
  • 20 gram şeker
  • 4 adet yumurta

Benzer Tarifler