İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Brioche

Oylama 0/5
Tereyağını kabarana dek çırpın. Unla tuzu karıştırın. Sütü ısıtın, mayayı içinde eritin ve şekeri ekleyin. Unu, tereyağına ekleyip sütü katın. İyice karıştırın ve yumurtaları teker teker içine kırın.

Bir kaseyi yağlayıp hamuru içine aktarın. Yağlanmış streç filmle kapatıp yarım saat oda sıcaklığında kabarmasını bekleyin.

Hamuru yoğurun ve sertleşene dek buzdolabında bekletin.

Kek kalıbını tereyağıyla yağlayın.

Tezgahın üstüne un serpiştirip hamuru yoğurun. Hamuru dört eşit parçaya ayırıp parçaları yuvarlayın. Topları, kek kalıbına koyup tepelerini ıslak bir makasla kesin.

Kek kalıbının üstünü streç filmle sıkmadan kapatın, oda sıcaklığında iki saat kabarmaya bırakın.

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.

Yumurtayı çırpıp ekmeğin üstüne fırçayla sürün.

Ekmeği, 45 dakika, hafif kahverengileşene dek fırında pişirin.

Ekmeği kalıptan çıkarıp tereyağıyla birlikte servis edin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen