Brioche

Brioche
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazar 1 Ağustos saat 08:27 | Pazar 1 Ağustos saat 08:55

Tarif

Hamuru hazırlayın: Süt ve mayayı küçük bir cam ölçü kabında karıştırın, maya eriyene kadar yaklaşık 5 dakika bekletin.

Hamur kancası takılı bir mikser kasesinde unları, tuzu ve şekeri birleştirin. Maya karışımını ve 4 yumurtayı ekleyip karıştırın. Orta hızda hamur pürüzsüz olana kadar yaklaşık 6 dakika karıştırın. Her seferinde bir yemek kaşığı olmak üzere oda sıcaklığında tereyağını ekleyin ve her eklemeden sonra iyice karıştırın. Hamur pürüzsüz ve parlak olana kadar yaklaşık 3 dakika daha orta hızda karıştırmaya devam edin. Hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye ters çevirerek alın ve bir top haline getirene kadar yavaşça yoğurun. Sıkıca streç filmle sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.

Tereyağı paketini yapın: Tereyağını tek kat halinde bir streç film üzerine yerleştirin ve gevşekçe sarın. Sağlam bir çalışma yüzeyinde, tereyağı hafifçe yumuşayana kadar dövmek için bir merdane kullanın, ardından streç filmi gerektiği gibi ayarlayarak 12x20 cm’lik bir dikdörtgen oluşturun. Soğuyana kadar yaklaşık 20 dakika buzdolabında bekletin.

Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, hamuru 17'ye 45 cm’lik bir dikdörtgen şeklinde açın. Soğutulmuş tereyağı paketini hamurun alt yarısına yerleştirin ve kenarların üç tanesinde yaklaşık 2,5 cm’lik bir kenar bırakın. Kaplamak için hamurun üst yarısını tereyağının üzerine katlayın ve kenarlarını birleştirmek için sıkıştırın. Düzgün bir paket oluşturmak için sarkan hamur kenarlarını aşağı doğru sıkıştırın. Hamuru bir kez daha 17x45 cm’lik bir dikdörtgen şeklinde açın. Hamurun üst üçte birini ortaya doğru aşağı, alttaki üçte birini bir iş mektubu gibi üste katlayın. Bu ilk katlamadır. Hamur paketini 90 derece döndürün ve kıvırma ve katlama işlemini tekrarlayın. Streç filme sıkıca sarın ve yaklaşık 45 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru 2 kere daha katlayın. İyice sarın ve en az 1 saat veya gece aşırı buzdolabında bekletin.

Yumuşatılmış tereyağını 2 standart 22 x 12 cm’lik ekmek kalıbına sürün. Hamuru 35 x 35 cm’lik bir kare halinde açın. Hamurun üst 7,5 cm’lik bölümüne fırçayla hafifçe su sürün. Karşı uzun kenardan başlayarak, hamuru sıkı bir spiral şeklinde sarın. Ucunu kapatmak için bastırın. Somunu 6 eşit parçaya kesin ve hazırlanmış kalıplara eşit şekilde yerleştirin, yanları yukarı doğru kesin. Hamur parçalarının birbirine bakan kenarlarını suyla hafifçe fırçalayın. Streç filmle gevşek bir şekilde örtün ve hamur hafif ve hava dolu olana ve kalıpları neredeyse dolduracak şekilde genişleyene kadar 1-1 ½ saat ılık bir noktada kabarmaya bırakın.

Fırını önden 175 dereceye ısıtın. Yaklaşık 35 dakika kabarana ve hafifçe altın rengi alana kadar somunları pişirin. Hafif çırpılmış yumurtayı fırça ile sürün ve koyu altın sarısı rengi olana kadar ve termometre 95 dereceyi gösterene kadar 5-10 dakika pişirmeye devam edin. Kalıplarda 5 dakika soğutun, ardından kalıptan çıkararak tel bir ızgaraya alın ve servis etmeden önce tamamen soğumasını bekleyin.

 

Malzemeler

2 SOMUN

 

HAMUR İÇİN:

2/3 su bardağı süt

1 paket aktif kuru maya

3 su bardağı çok amaçlı un. Ek olarak serpmek için

3/4 su bardağı ekmek unu

1 yemek kaşığı iri taneli tuz

1/3 su bardağı şeker

4 büyük yumurta, oda sıcaklığında. Ek olarak sürmek için az çırpılmış bir yumurta

4 yemek kaşığı (½ paket) tuzsuz oda sıcaklığında tereyağı, birer yemek kaşığı boyutlarında kesilmiş. Ek olarak kalıplar için

 

TEREYAĞI PAKETİ İÇİN:

1 ¼ su bardağı (2 ½ paket) soğutulmuş tuzsuz tereyağı

Benzer Tarifler