Brokoli Kökü ve Ekmek Kırıntılı Orecchiette

Brokoli Kökü ve Ekmek Kırıntılı Orecchiette

Tarif

Önce ekmek kırıntılarını hazırlamakla başlayın. Küçük bir tavada yağı ısıtın. Ekmek kırıntılarını ekleyin ve altın rengini alana kadar, 3-4 dakika kızartın. Kenara alın.

Büyük bir tencere tuzlu suyu kaynatın. Su kaynama noktasına geldiğinde, orecchiette ve brokoli kökünü suya bırakın, karıştırın ve 8-9 dakika pişirin. Ayrı bir tavada 2-3 yemek kaşığı yağ ısıtın, ançüezleri ekleyin ve yağda parçalara ayırın, sonra sarımsak, biber ve biraz makarna pişirme suyu ekleyin.

Makarnayı tam olarak al dente olana kadar pişirin ve orecchiette ve brokoli kökünü delikli bir kaşıkla doğrudan ançüez ve sarımsağın olduğu tavaya biraz makarna suyuyla birlikte süzerek alın. Tavada 1 dakika pişirin, sonra kase içinde servis edin, üstüne ekmek kırıntılarını koyun ve sıcakken yiyin!

Malzemeler

  • 50 ml sızma zeytinyağı
  • 4-5 ançüez
  • 1 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 300 gr brokoli kökü
  • 400 gr orecchiette makarna

Ekmek kırıntıları için

  • 100 gr ekşi mayalı ekmek, mutfak robotunda kırıntı haline getirilmiş
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Benzer Tarifler