Tarif

Brokolileri az bir süre diri olacak şekilde haşlayın.

Patatesleri de çok yumuşak olmayacak şekilde, diri haşlayın.

Fırını 200 C ye ısıtın.

Tavayı ocağa koyup içine zeytinyağı ekleyin.

Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın ve ısınmış tavanın içine atıp hafif soteleyin. Tuz, karabiber ekleyin. Soğanları tamamen saydam olup ölünceye kadar pişirmeyin.

Cam fırın kabının (borcamın) içerisine koymak için haşlanmış patatesleri yuvarlak biçimde dilimleyin.

Bocamın içine sızma zeytinyağı döküp peçete yardımıyla yayın. Kestiğiniz patatesleri içine sırayla dizin.  Üstlerine rendelenmiş parmesandan gezdirin.

Hafif sotelenmiş soğanları da üzerlerine yayarak yerleştirin.

Soğanların üzerine de rende parmesandan gezdirin.

Üzerlerine brokolileri dizin. Brokolileri dizerken kremayı eklemek için ortada bir sıra boşluk bırakın.

Boşluk kalan yerden kremayı dökün ve borcamı kremanın yayılması için birkaç kez düz zemine vurun.

Kremayı bu şekilde eklemenin sebebi kremanın pişerken yavaş yavaş sulanarak tüm tepsinin içine dağılmasını sağlamak içindir. Krema tüm borcama döküldüğü zaman aşırı sulanıp yemeğin kıvamını bozacaktır.

Krema dökülen boşluk yeri de kalan brokolilerle kapatıp üzerlerine tekrar parmesan serpiştirin.

Pul biberi serpiştirip, en üste de çedar peynirlerini yerleştirin. Tüm brokolinin üstünü bu şekilde örtün. Dilerseniz dilim yerine rendelenmiş çedar da kullanabilirsiniz.

Üzerlerine karabiber ve pul biber ekledikten sonra fırında yaklaşık 30- 40 dakika peynirler eriyip krema tamamen karışana kadar pişirin.  Piştikten sonra hafif ılınınca keserek servis edin.

Malzemeler

  • 1 adet brokoli
  • 2 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 200 gram parmesan peyniri
  • 2 tutam pul biber
  • 7 dilim Cheddar peyniri
  • 1 çay bardağı krema

Benzer Tarifler