Brüksel Lahanası Sotesi ve Pirinç Köftesi

Brüksel Lahanası Sotesi ve Pirinç Köftesi

Tarif

Hazırlık:

  • Pirinci paketteki talimatlara göre pişirin. Suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
  • Başka bir tencerede Brüksel lahanaları için tuzlu su kaynatın.

Brüksel lahanaları:

  • Brüksel lahanalarını temizleyip ikiye bölün.
  • Brüksel lahanalarını diri kalacakları şekilde 5 dakika kaynatın ve suyunu süzün.

Portakal salatası:

  • Portakalın kabuğunu soyun ve portakalı yarım dilimler hâlinde kesin.
  • Nane yapraklarını koparıp ince ince kesin.
  • Nanenin üstüne bir miktar zeytinyağı ekleyin.
  • Portakal dilimleriyle karıştırın.

Pirinç köfteleri:

  • Maydanozu yıkayıp yapraklarını kopartın. Maydanozu doğrayın.
  • Yumurtaları bir kâsede çırpın.
  • Yumurtaları pirinç, un ve maydanozla karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Kâsedeki karışımdan 8 köfte yapın.
  • Bir tavada bir miktar yağ ısıtın.
  • Pirinç köftelerini her iki tarafı da altın rengini alana dek, 5 dakika kızartın.

Brüksel lahanalarını soteleme:

  • Mantarları temizleyip dörde bölün.
  • Soğanı soyup doğrayın.
  • Sarımsağı soyup doğrayın.
  • Bir wok’ta bir miktar yağ kızdırın.
  • Soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Mantarları ekleyip 3 dakika soteleyin.
  • Brüksel lahanalarını ekleyip 3 dakika soteleyin.
  • Tuz, karabiber ve rendelenmiş müskat ekleyin.

Malzemeler

 

  • 500 gram Brüksel lahanası
  • 250 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 200 gram pirinç
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 miktar müskat
  • 5 dal maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 30 gram un
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Portakal salatası için

  • 4 adet portakal
  • 1 dal taze nane
  • 1 miktar sızma zeytinyağı

Benzer Tarifler