Brüksel Lahanası Sotesi ve Pirinç Köftesi

Brüksel Lahanası Sotesi ve Pirinç Köftesi

Hazırlanış

Hazırlık:
• Pirinci paketteki talimatlara göre pişirin. Suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
• Başka bir tencerede Brüksel lahanaları için tuzlu su kaynatın. Brüksel lahanaları:
• Brüksel lahanalarını temizleyip ikiye bölün.
• Brüksel lahanalarını diri kalacakları şekilde 5 dakika kaynatın ve suyunu süzün. Portakal salatası:
• Portakalın kabuğunu soyun ve portakalı yarım dilimler hâlinde kesin.
• Nane yapraklarını koparıp ince ince kesin.
• Nanenin üstüne bir miktar zeytinyağı ekleyin.
• Portakal dilimleriyle karıştırın. Pirinç köfteleri:
• Maydanozu yıkayıp yapraklarını kopartın. Maydanozu doğrayın.
• Yumurtaları bir kâsede çırpın.
• Yumurtaları pirinç, un ve maydanozla karıştırın.
• Tuz ve karabiber ekleyin.
• Kâsedeki karışımdan 8 köfte yapın.
• Bir tavada bir miktar yağ ısıtın.
• Pirinç köftelerini her iki tarafı da altın rengini alana dek, 5 dak

Malzemeler

  • 500 gram Brüksel lahanası
  • 250 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 200 gram pirinç
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 miktar müskat
  • 5 dal maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 30 gram un
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Portakal salatası için

  • 4 adet portakal
  • 1 dal taze nane
  • 1 miktar sızma zeytinyağı

Benzer Tarifler