İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Brüksel Lahanası Sotesi ve Pirinç Köftesi

Adımlar

  1. Prev1/5Next

    Hazırlık:
    • Pirinci paketteki talimatlara göre pişirin. Suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
    • Başka bir tencerede Brüksel lahanaları için tuzlu su kaynatın.
  2. Prev2/5Next

    Brüksel lahanaları:
    • Brüksel lahanalarını temizleyip ikiye bölün.
    • Brüksel lahanalarını diri kalacakları şekilde 5 dakika kaynatın ve suyunu süzün.
  3. Prev3/5Next

    Portakal salatası:
    • Portakalın kabuğunu soyun ve portakalı yarım dilimler hâlinde kesin.
    • Nane yapraklarını koparıp ince ince kesin.
    • Nanenin üstüne bir miktar zeytinyağı ekleyin.
    • Portakal dilimleriyle karıştırın.
  4. Prev4/5Next

    Pirinç köfteleri:
    • Maydanozu yıkayıp yapraklarını kopartın. Maydanozu doğrayın.
    • Yumurtaları bir kâsede çırpın.
    • Yumurtaları pirinç, un ve maydanozla karıştırın.
    • Tuz ve karabiber ekleyin.
    • Kâsedeki karışımdan 8 köfte yapın.
    • Bir tavada bir miktar yağ ısıtın.
    • Pirinç köftelerini her iki tarafı da altın rengini alana dek, 5 dakika kızartın.
  5. Prev5/5Next

    Brüksel lahanalarını soteleme:
    • Mantarları temizleyip dörde bölün.
    • Soğanı soyup doğrayın.
    • Sarımsağı soyup doğrayın.
    • Bir wok’ta bir miktar yağ kızdırın.
    • Soğan ve sarımsağı kavurun.
    • Mantarları ekleyip 3 dakika soteleyin.
    • Brüksel lahanalarını ekleyip 3 dakika soteleyin.
    • Tuz, karabiber ve rendelenmiş müskat ekleyin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen