Tarif

Çikolatalı tart hamuru için turtanın hamuru için, malzemeleri karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar 30 dakika yoğurun. Hamurun üstünü streç filmle örtüp bir kapta kabarmaya bırakın.

Pasta kreması için süt ve vanilya baklasını kaynatın. Yumurta sarılarını 50 gr şekerle karıştırın, unu ekleyin ve pürüzsüz bir hâl alana kadar karıştırın. Kaynamış sütü dökün. Hepsini tencereye geri alın ve pişene kadar karıştırarak pişirin.

Çikolatalı krema için çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı koyu bir kıvam alana kadar şekerle çırpın ve erimiş çikolatayı da karışıma katın. Pürüzsüz bir kıvam oluşuncaya dek karıştırın.

Turta kabını yağlayın ve turta hamurunu ince açın. Hamuru serin ve kenarlarını kesin. Fırınınızı önceden 190 dereceye ısıtın. Soğutulmuş kremayla boşlukları doldurun ve turtayı 20 dakika içinde yapın. 

Turta tenceresinden, turtanın tabanını çıkarın ve ızgara fırın tepsisinde soğumaya bırakın.

Malzemeler

Çikolatalı tartın hamuru için

  • 200 gram un
  • 15 gram kakao tozu
  • 30 gram tereyağı
  • 20 gram maya
  • 100 gram süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 miktar tuz
  • 1 adet yumurta sarısı

Krema için

  • 250 mililitre süt
  • 1 yarım vanilya baklası
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 75 gram şeker
  • 1 yemek kaşığı un

Çikolatalı krema için

  • 250 gram krema
  • 40 gram şeker
  • 100 gram erimiş çikolata

Süslemesi için

  • 200 gram koyu kıvamlı krema
  • 200 gram dilimli çikolatalı pasta
  • 50 gram erimiş çikolata
  • 100 gram siyah çikolata

Benzer Tarifler