İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Brüksel Usulü Çikolatalı Tart

Oylama 0/5
Çikolatalı tart hamuru için turtanın hamuru için, malzemeleri karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar 30 dakika yoğurun. Hamurun üstünü streç filmle örtüp bir kapta kabarmaya bırakın.

Pasta kreması için süt ve vanilya baklasını kaynatın. Yumurta sarılarını 50 gr şekerle karıştırın, unu ekleyin ve pürüzsüz bir hâl alana kadar karıştırın. Kaynamış sütü dökün. Hepsini tencereye geri alın ve pişene kadar karıştırarak pişirin.

Çikolatalı krema için çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı koyu bir kıvam alana kadar şekerle çırpın ve erimiş çikolatayı da karışıma katın. Pürüzsüz bir kıvam oluşuncaya dek karıştırın.

Turta kabını yağlayın ve turta hamurunu ince açın. Hamuru serin ve kenarlarını kesin. Fırınınızı önceden 190 dereceye ısıtın. Soğutulmuş kremayla boşlukları doldurun ve turtayı 20 dakika içinde yapın. 

Turta tenceresinden, turtanın tabanını çıkarın ve ızgara fırın tepsisinde soğumaya bırakın.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen