İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Buğday Çıtırları ve Sarımsaklı Yoğurt Sos

Oylama 0/5
Önceden haşlanmış buğdayınızı düz bir zemine veya kesme tahtasına koyun ve bıçak yardımıyla doğrayın. Doğradığınız yarmaları bir kaba alın. Üzerine unu ve salçayı ekleyin. Yumurtayı üzerine kırın ve yoğurun. Fırında 200 derecede sertleşip rengi dönene kadar kızarttığınız 1 dilim ekmeği de içine ufalayın. Yoğurun. Tuz, karabiber ekleyin ve dinlenmesi için 15 dakika dolaba kaldırın. 1 diş sarımsağı bıçağın tersiyle ezin. Kabuğunu çıkartın, üzerine 1 tutam tuz serpin ve bıçak ile ezerek püre haline getirin. Bir kabın içine püre sarımsağı koyun, üzerine süzme yoğurdu ilave edin. Karıştırın. Tavaya ayçiçeği yağı koyup kızdırın. Bir kaba su koyup elinizi bu suda ıslatın ve dolapta dinlenmiş olan harçtan minik köfteler yapın ve yağda kızartın. Kızaran köfteleri içine peçete serilmiş tabağa çıkartın. Tüm köfteler için aynı işlemi uygulayın.

Hazırladığınız sarımsaklı yoğurt sos ile servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar