Tarif

Önceden haşlanmış buğdayınızı düz bir zemine veya kesme tahtasına koyun ve bıçak yardımıyla doğrayın. Doğradığınız yarmaları bir kaba alın. Üzerine unu ve salçayı ekleyin. Yumurtayı üzerine kırın ve yoğurun. Fırında 200 derecede sertleşip rengi dönene kadar kızarttığınız 1 dilim ekmeği de içine ufalayın. Yoğurun. Tuz, karabiber ekleyin ve dinlenmesi için 15 dakika dolaba kaldırın. 1 diş sarımsağı bıçağın tersiyle ezin. Kabuğunu çıkartın, üzerine 1 tutam tuz serpin ve bıçak ile ezerek püre haline getirin. Bir kabın içine püre sarımsağı koyun, üzerine süzme yoğurdu ilave edin. Karıştırın. Tavaya ayçiçeği yağı koyup kızdırın. Bir kaba su koyup elinizi bu suda ıslatın ve dolapta dinlenmiş olan harçtan minik köfteler yapın ve yağda kızartın. Kızaran köfteleri içine peçete serilmiş tabağa çıkartın. Tüm köfteler için aynı işlemi uygulayın.

Hazırladığınız sarımsaklı yoğurt sos ile servis edin.

Malzemeler

  • 2 su bardağı yarma buğday
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet yumurta
  • 1 dilim beyaz ekmek
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 ölçü ayçiçeği yağı

Benzer Tarifler