İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Buhara Pilavı

Oylama 0/5

Pirinci bir kaseye koyup üzerine üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyin. Yaklaşık 1 saat bu şekilde bekletin.

Tencereyi ocağa koyup içine kuşbaşı etleri yerleştirin. Üzerine üstünü kaplayacak kadar sıcak su ilave edin ve kapağı kapalı şekilde etleri yumuşayana dek haşlayın.

Soğanın kabuklarını soyup ince halkalara doğrayın.

Domatesleri dörde bölüp iç çekirdekli kısımlarını çıkartın, geri kalan etli kısmını küçük parçalara kesin.

Biberleri halka halka doğrayın. Acı biber sevmiyorsanız çekirdeklerini ve damarlarını temizleyebilirsiniz.

Havucun kabuklarını soyup rendenin ince kısmından rendeleyin.

Maydanozun yapraklarını saplarından ayırın.

Pirincin suyunu süzgeçten süzün ve soğuk suda durulayın.

Ayrı bir tencereyi ocağa koyun.

Haşlanan etin altını kapatın ve kevgir yardımıyla suyunu süzdürerek etleri ocağa koyduğunuz tencerenin dibine yerleştirin. Halka doğranan soğanları etin üstüne dizin. Bolca karabiber serpin. Tuzunu da ayarlayın. Doğranan domatesleri dizip biberleri yerleştirin. Üzerlerine rendelenmiş havucu koyup maydanoz yapraklarını yayın.  

Tencerenin dibinde kalan etlerin yanmaması için etlerin haşlandığı sudan tencereye 1 kepçe dökün. Kapağını kapatıp biraz pişmeye bırakın.

Pirinçleri ayrı bir tavada çok az zeytinyağı ile şeffaflaşana kadar kavurun.

Kavrulan pirinçleri tenceredekilerin üstüne dökün ve yayın. Tereyağını ekleyin.

Tencereye etin haşlandığı suyun geri kalanını ilave edin. Suyun miktarı pilavın üzerine çıkacak kadar olmalıdır. Eğer etin haşlandığı su yeterli gelmezse ekstra et suyu ekleyin.

Kapağı kapalı şekilde buhara pilavını pişmeye bırakın. Pilavın suyu kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alın. Suyunu çekinceye dek pişirin.

Buhara pilavı iyice suyunu çekip pirinçler pişince altını kapatıp üzerine bir bez örtün ve pilavı yaklaşık 1 saat bu şekilde dinlendirin.

Pilav yeterince dinlenip demlendikten sonra tencerenin üzerine düz ve büyük bir tabak yerleştirin. Dikkatlice tencereyi ters çevirip tabaktan ayırın. Servis edin.  

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Maksut Aşkar