İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Buharda Mantı ve Sarımsaklı Yoğurt

Oylama 2/5
Unu düz bir zemine dökün. Ortasına çukur açın. Çukurun içine yumurtayı kırın. Yavaş yavaş karıştırın. İçine tuzu ve suyu ekleyin ve elinizle karıştırmaya devam edin. Hamur kurudukça, kulak memesi kıvamına gelene kadar su ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamur, kıvamına gelince açmak istediğiniz parçalar büyüklüğünde hamuru bölün. Böldüğünüz parçaları avucunuzda yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları bir bezin içinde 20 dakika dinlendirin. Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Maydanozun yapraklarını ayıklayıp kıyın.

Bir kaba kıymayı, soğanı ve maydanozu koyun. Üzerine karabiber, kimyon, toz kişnişi ekleyip harcı yoğurun. Tuzunu ilave edin. Tahtanın üzerini unlayın. Hamur toplarından birini bu tahtaya koyun, üzerine biraz un serptikten sonra merdane yardımıyla incecik açın. Hamuru bıçağınız yardımıyla kareler şeklinde kesin. Artan kenar kısımlarını atmayın. Karelerin ortasına bir parça kıymalı harçtan koyup hamuru köşelerinden bohça gibi kapatın.

Hazırladığınız mantıları tabağa alıp üzerini bezle kapatarak dolapta dinlendirin. Ocağın altını yakıp içine tereyağını koyun. Tereyağı eriyince içine salçayı da ekleyip karıştırın. Salçanın iyice sos kıvamına gelmesi için biraz et suyu ekleyin. Tarçın, karabiber, pul biber, kuru nane ve tuzunu ekleyin, karıştırın ve ocağın altını kapatın. Genişçe bir tencerenin içine su koyun. Bu su tencerenin içine hafif çukur bir tabak yerleştirdiğinizde tabağın yukarısına çıkmayacak kadar olmalıdır.

Ocağın altını yakıp suyu ısınmaya bırakın. Su kaynayınca tencerenin içinde bulunan tabağa mantıları yerleştirin. Tencerenin altını kısıp, kapağını kapatıp mantıları pişmeye bırakın. Sarımsağın kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Bir kaba süzme yoğurdu koyun. Üzerine sarımsakları ekleyin. Yoğurdu istediğiniz kıvamda açmak için et suyu kullanıp karıştırın. Haşlanan mantıları tabağa alın.

Üzerine sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosu dökerek sıcak servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar