Buharda Renkli Sebzeler Eşliğinde Balık ve Kolay Limonlu Pilav

Buharda Renkli Sebzeler Eşliğinde Balık ve Kolay Limonlu Pilav

Tarif

Hazırlanışı:

Kolay Limonlu Pilav:
• Pirinci paketteki talimatlara göre pişirin.
• Kabuğu soyulmuş bir baş sarımsak ve limonun kabuğunu ekleyin.
• Pirinç pişince sarımsağı ve limon kabuğunu çıkarın.

Sebzeleri buharda pişirme:
• İçine süzgeç sığacak büyüklükte, kapaklı bir tencere alın. Tencereye, süzgeçle temas etmeyecek şekilde su ekleyin.
• Suyu kaynatın.
• Sebze bulyonu ekleyin.
• Bulyon eriyene kadar karıştırın. Süzgeci tencerenin içine oturtun ve tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısın.
• Havuçları soyup üç santim boyunda, yarım santim eninde parçalar hâlinde kesin.
• Rezeneyi ikiye kesin, ortasını çıkarın ve ince dilimler hâlinde kesin.
• Kesin
• Kabağı yıkayıp dilimleyin.
• Sebzeleri süzgecin içine yerleştirin.
• Kapağı kapalı tutarak sebzeleri yumuşayana kadar, yaklaşık 10 dakika buharda pişirin.

Somon:
• Somonda kılçık olup olmadığını kontrol edin.
• Ocak orta ateşte olacak şekilde, bir tavayı ısıtın.
• Bir tabağa susamları dökün ve somon filetonun tek tarafını susamla kaplayın.
• Susamlı tarafı alta gelecek şekilde, somonu tavaya yerleştirin ve ara sıra çevirerek, somon altın-kahverengi bir renk alana kadar pişirin. Filetonun kalınlığına bağlı olarak, yaklaşık 6 dakika içinde pişecektir.

Malzemeler

 

  • 300 gram pirinç
  • 1 baş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 küp sebze bulyon
  • 1 adet havuç
  • 1 adet rezene
  • 1 adet kabak
  • 600 gram somon fileto
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 30 gram susam
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler