İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Buharda Renkli Sebzeler Eşliğinde Balık ve Kolay Limonlu Pilav

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Kolay limonlu pilav:
    • Pirinci paketteki talimatlara göre pişirin.
    • Kabuğu soyulmuş bir baş sarımsak ve limonun kabuğunu ekleyin.
    • Pirinç pişince sarımsağı ve limon kabuğunu çıkarın.
  2. Prev2/3Next

    Sebzeleri buharda pişirme:
    • İçine süzgeç sığacak büyüklükte, kapaklı bir tencere alın. Tencereye, süzgeçle temas etmeyecek şekilde su ekleyin.
    • Suyu kaynatın.
    • Sebze bulyonu ekleyin.
    • Bulyon eriyene kadar karıştırın. Süzgeci tencerenin içine oturtun ve tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısın.
    • Havuçları soyup üç santim boyunda, yarım santim eninde parçalar hâlinde kesin.
    • Rezeneyi ikiye kesin, ortasını çıkarın ve ince dilimler hâlinde kesin.
    • Kesin
    • Kabağı yıkayıp dilimleyin.
    • Sebzeleri süzgecin içine yerleştirin.
    • Kapağı kapalı tutarak sebzeleri yumuşayana kadar, yaklaşık 10 dakika buharda pişirin.
  3. Prev3/3Next

    Somon:
    • Somonda kılçık olup olmadığını kontrol edin.
    • Ocak orta ateşte olacak şekilde, bir tavayı ısıtın.
    • Bir tabağa susamları dökün ve somon filetonun tek tarafını susamla kaplayın.
    • Susamlı tarafı alta gelecek şekilde, somonu tavaya yerleştirin ve ara sıra çevirerek, somon altın-kahverengi bir renk alana kadar pişirin. Filetonun kalınlığına bağlı olarak, yaklaşık 6 dakika içinde pişecektir.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen