Tarif

Bulguru küçük bir kaseye koyun. Kaseye deniz tuzu, zeytinyağı, portakal kabuğu, sumak, kavrulmuş kimyon tohumları, güneşte kurutulmuş domates ekleyin ve üzerlerine 200 mililitre kaynar su dökün. Karıştırın ve kasenin üzerini streç film ile kapatıp kaseyi içerisinde yavaş yavaş kaynayan su olan bir tencerenin içine yerleştirin. İyice pişene kadar, 8-10 dakika boyunca pişirin. Sonra soğumaya bırakın.

Küp küp kesilmiş domatesleri, kırmızı soğanı, naneyi, rokayı ve limon suyu ve kabuğunu ekleyin. Karıştırın ve tat katması için çeşnilendirin.

 

Malzemeler

  • 200 gram bulgur
  • 2 gram deniz tuzu
  • 50 mililitre zeytinyağı
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 yarım çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kavrulmuş kimyon tohumu
  • 10 adet güneşte kurutulmuş domates (kaynar suya konulup küpler halinde kesilmiş)
  • 3 adet cherry domates (küp küp doğranmış)
  • 1 adet ince kıyılmış kırmızı soğan
  • 12 gram ince doğranmış nane yaprağı
  • 50 gram roka yaprağı (küçük parçalara ayrılmış)
  • 1 yarım limon
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler