Tarif

Bulguru bir kaba koyun ve üzerine bulguru 1 parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin. Kasenin üstünü streç filmle kapatıp bulguru şişmeye bırakın. Taze soğanın hem beyaz hem de yeşil kısımlarını ince ince doğrayın. Maydanoz ve naneyi ince ince kıyın. Tüm yeşillikleri bir karıştırma kabının içine koyun. Domatesleri dörde bölün iç kısımlarını kesin, kalan dış kısmını önce şerit sonra da dörtgenler halinde doğrayın. Yeşilliklerin üzerine şişmiş bulgurdan azar azar ilave ederek karıştırın. Tuz, karabiber, kimyon ve sumak ekleyin. Domatesleri de ilave edip limonun suyunu üzerlerine sıkın. İyice karıştırın. Servis etmeden önce üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirin.

Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 ölçü sıcak su
  • 5 dal taze soğan
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 avuç taze nane
  • 2 adet domates
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam sumak
  • 1 adet limon
  • 1 ölçü nar ekşisi
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler