Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Cumartesi 4 Temmuz saat 10:57 | Cumartesi 4 Temmuz saat 14:55

Tarif

Hindinin kuru kısmına yağı enjekte edin.

Hindinin üzerindeki tüyleri purmuzle tütsüleyin.

Hindinin içine tuz, karabiber, adaçayı ve tarhun ekleyin. Zeytinyaği ekleyin.

Tereyağını benmaride sadeyağ haline getirin, iyice seffaflaştığı sırada icerisine bütün adaçayı yapraklarını ekleyin.

Sadeyağın içine tuz, karabiber ekleyin.

Greyfurt, mandalina, portakal, limon ve narı ortadan ikiye bölün. Sadeyağın içerisine sıkın ve kabukları icine yerleştirin. Sakatatları da hayvanın içerisine yerleştirin.

Yağı şırınga ile  hindinin göğüs kısımlarına, kanat içlerine ve but bölgesine enjekte edin.

Ayak kısımlarını sokum noktasına sokun ve tek parça haline getirin.

Elinizde kalan yağı, hindinin üst bolgesine yedirin.

Gerekirse deri içine el ile yağı sürün.

Hindiyi fırın kabına  alın, et zemine degmemeli o yüzden tel üzerinde durmalıdır.

İlk yarım saat fırında 250 derecede mühürleyin .

Sonrasında kilo başına 150-170 derecede 1 saat pisirin .

Firinlanmadan önce yağlı kağıt-folyo ile sarın.

Yaklaşık 3-3.5 saat daha pişirin.

İçerisine buhar  ve sos yapması için su ekleyin.

Etin piştiğini kemikten yukarı doğru çıktığında anlayabilirsiniz.

Hindiyi sunum tabağına alın, içini boşaltın.

Pişme kabında kalan su ile sos yapın.

Sos Hazırlanışı

İçerisine soğuk tereyağ ve soğuk su ekleyin ve çırpın. Un ekleyin.

Kıvam alana kadar çırpın.

İsteğe bağlı tarhun ve âdacayi ekleyebilirsiniz.

Sosu, fırça yardımıyla hindinin üzerine sürün.

Ayrıca bir sosluk içerisine alarak yanında servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • Hindi      
  • Adaçayı
  • Tereyağ
  • Sadeyağ
  • Greyfurt
  • Mandalina
  • Portakal
  • Limon
  • Nar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tarhun

Benzer Tarifler