Bütün Tavuk

Bütün Tavuk
Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Salı 4 Ağustos saat 18:30 | Çarşamba 5 Ağustos saat 09:40

Tarif

Tavuğun içerisine dik durmasını sağlayan bir aparat yerlestirerek  tavuğu tepsiye alın.

İçerisine bir parça su koyun.

 

Fırını 200 dereceye alin ve ızgarayı yarım performansta tutun.

 

Önce 200 derece fırında kısa bir süre mühürleyin, daha sonra 180 derecede 35 dk kadar pişirin.

Bu süreçte fırından çıkarın ve yanlarına ikiye bölünen kırmızı patatesleri ekleyin. Aromatik olarak  bolca taze kekik ekleyin ve yeniden fırınlayın.

Yaklasik 2 saat kadar 180 derecelik fırında pisirin.

 

Piştikten sonra patatesleri sunum tabağına alın.

Üzerine biraz tuz gezdirin.

Tavuğun ilk sıcağı geçtiğinde sunum tabağına alın.

 

Gravy sos

 

Tavuğun içinde pistigi yağın içerisine soğuk su ve soğuk tereyağ küpleri koyun.

Ocağın altını açın ve çırpıcı yardımı ile dipteki sosu kazıyın. Tereyağ eritin, yavaş yavaş un ekleyin. Bu aşamada sürekli çırpın.

 

Son olarak tuzu kontrol edip tavuğun üzerine gezdirerek servis edin.

Malzemeler

Zeytinyağı

Bal

Pekmez

Mantarlı hardal

Kekik

Adaçayı 

Mercanköşk

Tuz

Bu karışım ile tavuk marine edilir.

Benzer Tarifler