Tarif
Tavuğun içerisine dik durmasını sağlayan bir aparat yerlestirerek tavuğu tepsiye alın.
İçerisine bir parça su koyun.
Fırını 200 dereceye alin ve ızgarayı yarım performansta tutun.
Önce 200 derece fırında kısa bir süre mühürleyin, daha sonra 180 derecede 35 dk kadar pişirin.
Bu süreçte fırından çıkarın ve yanlarına ikiye bölünen kırmızı patatesleri ekleyin. Aromatik olarak bolca taze kekik ekleyin ve yeniden fırınlayın.
Yaklasik 2 saat kadar 180 derecelik fırında pisirin.
Piştikten sonra patatesleri sunum tabağına alın.
Üzerine biraz tuz gezdirin.
Tavuğun ilk sıcağı geçtiğinde sunum tabağına alın.
Gravy sos
Tavuğun içinde pistigi yağın içerisine soğuk su ve soğuk tereyağ küpleri koyun.
Ocağın altını açın ve çırpıcı yardımı ile dipteki sosu kazıyın. Tereyağ eritin, yavaş yavaş un ekleyin. Bu aşamada sürekli çırpın.
Son olarak tuzu kontrol edip tavuğun üzerine gezdirerek servis edin.
Malzemeler
Zeytinyağı
Bal
Pekmez
Mantarlı hardal
Kekik
Adaçayı
Mercanköşk
Tuz
Bu karışım ile tavuk marine edilir.