Tarif
Hazırlanışı:
1 adet soğanı, 2 adet kabağı, 3 adet havucu, 2 sap pırasayı kabaca doğrayıp tencereye ekleyin. Üzerine, 3 diş sarımsak, 2 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyun. Kaynayana kadar yüksek ateşte, ardından kısık ateşte 2 dakika pişirin. Bu sırada küçük bir tencerede 2 çorba kaşığı zeytinyağında 1 tatlı kaşığı kuru naneyi nane yağa rengini verene dek kavurun. Pişen çorbayı el blendırı ile pürüzsüz olana dek çekin. Üzerine naneli yağı ve 3 avuç kuskusu ekleyin. Kuskuslar açılana kadar 10 dakika daha pişirince çorbanız hazır.
Malzemeler
Malzemeler:
1 adet soğan
2 adet kabak
3 adet havuç
2 sap pırasa
2 litre su
3 diş sarımsak
3 avuç kuskus
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane