Tarif

İşe bahar yeşillikleri pilavını hazırlamakla başlayalım. Bir tencerede zeytinyağı kızdırın ve ince ince doğradığınız soğan ve sarımsağı karıştırarak kızartın. Ardından yine ince ince doğradığınız bahar yeşilliklerinin saplarını ekleyin. Yapraklarını sonra kullanmak üzere muhafaza edin. Hafifçe kızaran sebzeler ölünce, pirinci de ekleyip yine hafifçe kızartın. Genelde kişi başına bir avuç pirinç koyulur. Bu yüzden dört kişilik pilav yapacaksanız, dört avuç pirinç koyun. Tuzla çeşnilendirin ve 1-2 dakika boyunca sürekli karıştırarak kızarın. Ardından kaynar su ekleyin. Bu pilavın hafif nemli olması daha iyi olduğundan pilavın 2-3 katı su koyun. Son olarak bahar yeşilliklerinin yapraklarını ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 12 dakika boyunca pişirin.

Pilav pişerken çaça balıklarını hazırlayın. Kızartmadan önce balıkların iki yüzünü de un ve kuru mercanköşke bulayın. Yağ iyice kızdığında çaça balıklarını koyun ve hafif renk değiştirene kadar kızartın. Sapların eşit oranda pişmesi için çok iyi kızarması gerekir. Altın rengini aldıklarında yağdan çıkarın ve yağını bırakması için kağıt havlu üzerine koyun. Son olarak iri tuz ve limon kabuğu serpin.

Pilavı ve çaça balıklarını hazır olur olmaz servis edin. Pilavın üstüne doğranmış maydanoz serpip, tazelik katmak için doğranmış domates ekleyebilirsiniz. İşte bu kadar. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 16 adet çaça balığı
  • 300 gram Carolino pirinci
  • 1 demet bahar yeşillikleri
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet limonun kabuğu
  • 1 litre kızartma yağı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet domates
  • 1 miktar un
  • 1 miktar mercanköşk
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler