Tarif

Suşi pirincini 10 dakika kadar suda haşlayıp suyun çektirin. Sıcak pilava suşi sirkesi ekleyin. Nori yaprağını suşi matına koyup üstüne pilavı dökün. Susam serpip streç filmle kapladıktan sonra hepsinin altını üstüne getirin. Yengece veya surimiye mayonez ve chili sosunu koyun. Avokadoyu ikiye bölün, çekirdeğini çıkarıp kabuğunu soyun ve şeritler hâlinde doğrayın. Salatalığı dörde bölün, çekirdeklerini çıkarıp şeritler hâlinde doğrayın. Tereyi kesin. Şimdiyse yengeç salatası, avokado, salatalık, su teresi ve wasabi’yi nori yaprağına koyun. Bastırarak yuvarlayın. Ruloları dilimleyip soya sosuyla servis edin.

Malzemeler

  • 125 gram suşi pirinci
  • 165 gram su
  • 50 mililitre suşi sirkesi
  • 4 adet nori yaprağı
  • 1 adet avokado
  • 150 gram yengeç
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı çili sosu
  • 1 çeyrek salatalık
  • 1 ölçü su teresi
  • 1 tutam susam
  • 1 ölçü wasabi
  • 1 ölçü soya sosu

Benzer Tarifler