Hazırlanış

Hazırlık:

Tart kabuğu:

Yumurtayı çırpın. Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Unun ortasını açın ve burada tereyağını, vanilya çekirdeklerini, şekeri ve yumurtanın yarısını karıştırın. Undan biraz biraz alarak yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru düzleştirin, streç filmle kaplayın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Fırını 170 dereceye getirin. Hamuru açın ve tart kalıplarını yağlayın. Kalıplara hamuru yerleştirin. Üstlerine pişirme kağıdı koyun ve pişirme ağırlıklarını yerleştirin. Kabukları fırında 10 dakika pişirin ve pişirme ağırlıklarını çıkarın. İç harcı:

Bir tavada tereyağının yarısını ısıtın. Çam fıstıklarının dörtte üçünü altın rengi olana kadar 4 dakika kavurun. Kağıt havluda kurutun. Kavurduğunuz çam fıstıklarının üçte birini şeker ve yaprak bademle birlikte yumuşak bir karışım oluşana kadar ezin. Kalan terey

Malzemeler

Tart kabuğu için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 150 gram un
  • 100 gram tereyağı
  • 50 gram şeker

İç harcı için:

  • 80 gram tereyağı
  • 150 gram çam fıstığı
  • 90 gram şeker
  • 75 gram dilimlenmiş badem
  • 2 adet yumurta
  • 20 gram mısır unu

Ek olarak:

  • 1 ölçü tereyağı
  • 1 ölçü pudra şekeri

Benzer Tarifler