İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Cannoli

Adımlar

  1. Prev1/2Next

    Cannoli:

    Çubuk vanilyayı uzunlamasına bölüp özünü çıkarın. Tereyağı, şeker, un, yumurta ve tuzu karıştırın. Vanilya özü ve marsalayı ekleyip hamur olacak şekilde yoğurun. Hamuru alüminyum folyoya sararak bir saat buzdolabında bekletin.

    Yağı, 180 derecede kızdırın.

    Hamurun üstüne un serpip mümkün olduğunca ince açın. Hamuru, yuvarlak kesme kalıbıyla kesin. Cannoli kalıplarını yağlayıp hamuru etrafına sarın. Hamurların uçlarını yumurta sarısıyla ıslatıp sıkıca bastırın.

    Cannoli’leri altın rengi alana dek yağda kızartıp yağını çekmesi için mutfak havlusunun üstüne yerleştirin. Cannoli kalıplarını çıkarın. Gerekirse, tamamen pişmemişlerse cannoli’leri tekrar kızartın, ardından soğumaya bırakın.
  2. Prev2/2Next

    İç harcı:

    Bademleri fırında kavurup soğumaya bırakın, adından parçalayın. Çubuk vanilyayı uzunlamasına bölüp özünü çıkarın. Çikolatayı doğrayın. Ricotta, şeker, badem, tarçın ve yarım limon kabuğuyla vanilya baklası ve çikolatayı karıştırın. Karışımı bir krema torbasına doldurup buzdolabında dinlendirin.

    İç harcını, cannolilerin içine doldurup üstüne pudra şekeri serpiştirin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen