Hazırlanış

Cannoli:

Çubuk vanilyayı uzunlamasına bölüp özünü çıkarın. Tereyağı, şeker, un, yumurta ve tuzu karıştırın. Vanilya özü ve marsalayı ekleyip hamur olacak şekilde yoğurun. Hamuru alüminyum folyoya sararak bir saat buzdolabında bekletin.

Yağı, 180 derecede kızdırın.

Hamurun üstüne un serpip mümkün olduğunca ince açın. Hamuru, yuvarlak kesme kalıbıyla kesin. Cannoli kalıplarını yağlayıp hamuru etrafına sarın. Hamurların uçlarını yumurta sarısıyla ıslatıp sıkıca bastırın.

Cannoli’leri altın rengi alana dek yağda kızartıp yağını çekmesi için mutfak havlusunun üstüne yerleştirin. Cannoli kalıplarını çıkarın. Gerekirse, tamamen pişmemişlerse cannoli’leri tekrar kızartın, ardından soğumaya bırakın. İç harcı:

Bademleri fırında kavurup soğumaya bırakın, adından parçalayın. Çubuk vanilyayı uzunlamasına bölüp özünü çıkarın. Çikolatayı doğrayın. Ricotta, şeker, badem, tar

Malzemeler

Hamur için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 50 gram tereyağı
  • 25 gram şeker
  • 200 gram un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 4 yemek kaşığı marsala

İç harcı için:

  • 70 gram dilimlenmiş badem
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 80 gram bitter çikolata
  • 100 gram pudra şekeri
  • 350 gram ricotta
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 adet portakal
  • 1 adet yumurta sarısı

Benzer Tarifler