Cannoli Pastası

Cannoli Pastası
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazar 18 Nisan saat 08:30 | Pazar 18 Nisan saat 09:00

Tarif

Milföy Hamuru: Tel raf ortada olacak şekilde fırını önden 200 dereceye ısıtın. Pişirme kağıdı serili kenarlı bir fırın tepsisine iki yaprak milföy hamurunu yerleştirin. Fırın tepsisinin kenarına ters ve çapraz olarak tel bir ızgara yerleştirin. 10 dakika pişirin. Fırın sıcaklığını 190 dereceye düşürün ve 20 dakika daha pişirin. Tepsiyi fırından çıkarın ve ızgarayı dikkatlice alın. Fırını ızgara fonksiyonuna getirin. Hamur dairelerinin üstüne özgürce pudra şekeri serpin ve fırına geri koyun, bu sefer raf alt üçte birlik kısımda olmalı. Şeker tamamen eriyene ve karamelize olana kadar (ancak yanmasın) yaklaşık 3 dakika, tepsileri yarısında döndürerek pişirin. Daireleri dikkatlice tel bir rafa aktarın. Tamamen soğumaya bırakın. Kalan milföy hamuru ile işlemi tekrarlayın.

Dolgu: Orta boy bir kasede ricotta, pudra şekeri, vanilya, tarçın ve tuzu iyice birleşene ve pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Doğranmış çikolata ve portakal kabuğu şekerlemesini karıştırın. Çırpılmış kremayı nazikçe katlayarak ekleyin. Hava geçirmez bir kapta en az 2 saat veya 2 güne kadar soğutun.

Antep fıstığını geniş bir tabağa koyun. Bir fırça kullanarak, her hamurun kenarlarına eritilmiş çikolata sürün, ardından Antep fıstığı ile bulayın. Katılaşana kadar yaklaşık 20 dakika soğutun.

Bir hamuru 20 cm’lik bir karton pasta altlığına yerleştirin. Ofset spatula kullanarak, 1 1/2 su bardağı dolguyu eşit şekilde üstüne yayın. İkinci hamur ve kalan dolguyla ile tekrarlayın. Kalan hamuru en üste koyun. Katılaşana kadar yaklaşık 30 dakika soğutun ve servis edin.

Malzemeler

Milföy hamuru

  • 3 yaprak (her biri 20 cm) milföy hamuru, tercihen tamamen tereyağlı, donuksa çözülmüş
  • Pudra şekeri, serpmek için

 

Dolgu

  • 1 ¾ su bardağı (430 gr) artı 2 yemek kaşığı taze ricotta
  • 1/2 bardak elenmiş pudra şekeri
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1/4 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 85 gr (1/2 su bardağı) yarı tatlı çikolata, ince doğranmış, artı 56 gr daha eritilmiş (1/3 su bardağı)
  • 85 gr portakal kabuğu şekerlemesi, ince doğranmış
  • 1/2 su bardağı yağlı krema, sert tepecikler olacak şekilde çırpılmış
  • 1 su bardağı ince doğranmış tuzsuz Antep fıstığı

Benzer Tarifler