Caponata

Caponata

Tarif

Biberleri doğrayın. Domatesleri soyun. Soğanı ve sarımsağı soyup ince ince doğrayın. Kerevizi soyup küp küp kesin. Patlıcanı ikiye kesin ve tuz serpin. Bir süzgeçte veya kağıt havluda alıp yarım saat bekletin. Patlıcanı durulayın, kurulayın ve 2,5 santimlik küpler hâlinde kesin. Bir tavada yağ ısıtın ve soğanı, sarımsağı, kerevizi ve karabiberi ekleyin. İyice kızartın ve patlıcan küplerini de ekleyin.

Ardından, zeytin ve kapari hariç tüm malzemeleri ekleyin.

Zeytinleri kesin ve kaparinin suyunu düzün. İkisini de caponata’ya ekleyin. Tüm malzemeleri, suyun çoğu buharlaşana kadar, 10 dakika kaynatın, dolmalık biberleri ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Dolmalık biberler biraz diri kalmalı. Tatlandırmak için tuz ve biber ekin.

Malzemeler

  • 5 adet domates
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 2 sap kereviz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 140 mililitre bitkisel yağ
  • 2 adet dolmalık kırmızı biber
  • 2 adet dolmalık sarı biber
  • 2 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
  • 1 diş sarımsak
  • 12 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler