İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Caponata

Oylama 0/5
Biberleri doğrayın. Domatesleri soyun. Soğanı ve sarımsağı soyup ince ince doğrayın. Kerevizi soyup küp küp kesin. Patlıcanı ikiye kesin ve tuz serpin. Bir süzgeçte veya kağıt havluda alıp yarım saat bekletin. Patlıcanı durulayın, kurulayın ve 2,5 santimlik küpler hâlinde kesin. Bir tavada yağ ısıtın ve soğanı, sarımsağı, kerevizi ve karabiberi ekleyin. İyice kızartın ve patlıcan küplerini de ekleyin.

Ardından, zeytin ve kapari hariç tüm malzemeleri ekleyin.

Zeytinleri kesin ve kaparinin suyunu düzün. İkisini de caponata’ya ekleyin. Tüm malzemeleri, suyun çoğu buharlaşana kadar, 10 dakika kaynatın, dolmalık biberleri ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Dolmalık biberler biraz diri kalmalı. Tatlandırmak için tuz ve biber ekin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Rudolph van Veen