Caponata'lı Keçi Peynirli Kiş

Caponata'lı Keçi Peynirli Kiş

Hazırlanış

Hazırlık:

Hamur:


Tereyağını unun içinde küp küp doğrayın. Hamuru, yumuşayana kadar, yumurta ve tuzla yoğurun. Hamuru streç filmle kaplayıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Kalıbı tereyağıyla yağlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Unladığınız tezgahta hamuru açın ve bir şerit kesin. Hamur şeridini yuvarlayıp kalıbın kenarına yapıştırın. Kalan hamurdan bir yuvarlak kesin ve kalıbın altına yerleştirin. Hamurun üstüne yuvarlak bir pişirme kağıdı serip üstüne ağırlığınızı koyun. Fırında 10 dakika kadar pişirin İç harcı:

Patlıcanları küp küp kesin. Tavada biraz yağı kızdırın ve patlıcanları yumuşayana kadar kızartın. Sonra tavadan alıp kağıt havluda yağlarını süzün. Domatesle kerevizi küçük küçük kesin. Patlıcanı kızarttığınız tavada yağı kızdırın ve domatesle kerevizi de kızartın. Tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Zeytini ince ince doğrayın. Kap

Malzemeler

Hamur için:

  • 150 gram tereyağı
  • 300 gram un
  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam tuz

İç harcı için:

  • 1 adet patlıcan
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 3 adet domates
  • 3 dal kereviz
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber
  • 20 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 2 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 dal kekik
  • 225 gram yumuşak keçi peyniri

Benzer Tarifler