İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Caponata'lı Keçi Peynirli Kiş

Adımlar

  1. Prev1/2Next

    Hazırlık:

    Hamur:


    Tereyağını unun içinde küp küp doğrayın. Hamuru, yumuşayana kadar, yumurta ve tuzla yoğurun. Hamuru streç filmle kaplayıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Kalıbı tereyağıyla yağlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Unladığınız tezgahta hamuru açın ve bir şerit kesin. Hamur şeridini yuvarlayıp kalıbın kenarına yapıştırın. Kalan hamurdan bir yuvarlak kesin ve kalıbın altına yerleştirin. Hamurun üstüne yuvarlak bir pişirme kağıdı serip üstüne ağırlığınızı koyun. Fırında 10 dakika kadar pişirin
  2. Prev2/2Next

    İç harcı:

    Patlıcanları küp küp kesin. Tavada biraz yağı kızdırın ve patlıcanları yumuşayana kadar kızartın. Sonra tavadan alıp kağıt havluda yağlarını süzün. Domatesle kerevizi küçük küçük kesin. Patlıcanı kızarttığınız tavada yağı kızdırın ve domatesle kerevizi de kızartın. Tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Zeytini ince ince doğrayın. Kapari, sirke ve şekerle birlikte domates karışımına ekleyin. Sonra karışımı bir kaba alın. Kekik yapraklarını koparıp patlıcanla birlikte harca ekleyin. Üstüne keçi peyniri koyun ve iyice karıştırın. Yumurta ekleyin ve iç harcını pişirdiğiniz hamurun içine dökün. Kişi fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Ardından kalıptan çıkarın ve servis tabağına koyun.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen