Çarkıfelek Dolgulu Cupcake'ler

Çarkıfelek Dolgulu Cupcake'ler
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

Orta boy bir tencerede 1 su bardağı şekeri ve yumurta sarılarını karıştırın. Çarkıfelek püresi ve 1/4 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. 10 çorba kaşığı tereyağını ekleyin ve tavayı orta-yüksek ateşe koyun. Tereyağı eriyene kadar, karışım bir kaşığın arkasını kaplayacak kadar kalın ve tencerenin kenarında küçük kabarcıklar oluşana kadar yaklaşık 5 dakika sürekli çırparak pişirin.

Çırpmaya devam ederken tavayı ocaktan alın. Marmelatı ince gözenekli bir elekten bir kaseye süzün. Kabuk oluşmasını önlemek için doğrudan yüzeyine bastırarak streç film ile örtün. En az 2 saat soğuyana kadar buzdolabına koyun. Tencereyi durulayın ve kurulayın.

Bu esnada fırını önceden 175 dereceye ısıtın. İki standart 12’lik muffin pişirme kabına kağıtları yerleştirin. Unları, kabartma tozunu ve ½ tatlı kaşığı tuzu birlikte orta boy bir kaba eleyin.

Karıştırıcı ucu takılı elektrikli bir mikserin kasesinde, 1 3/4 su bardağı şekeri ve 1 su bardağı tereyağını hafifleyene ve yumuşuyana kadar 3-4 dakika çırpın. Gerektikçe kenarlarını sıyırın. 4 yumurtayı birer birer ekleyerek karıştırın, ardından 2 tatlı kaşığı vanilya ekleyin. Mikser düşük devirde iken, un karışımını sütle dönüşümlü olarak, un karışımıyla başlayıp bitirerek, üç seferde ekleyin. Her eklemeden sonra birleşene kadar karıştırın.

Hamuru hazırladığınız kalıplar arasında eşit olarak bölüştürün ve her birinin yaklaşık üçte ikisi dolacak şekilde doldurun. Kekler altın rengi olana veya kekin merkezine test etmek için soktuğunuz nesne temiz çıkana kadar, yaklaşık 20 dakika boyunca kalıpları yarısında çevirerek pişirin. Kalıpları soğuması için tel bir ızagaraya aktarın. Cupcake'leri tele ters çevirin, sonra yerlerine geri koyun ve tamamen soğumaya bırakın.

Cupcake'ler pişerken, tereyağlı kremasını hazırlayın: Ayırdığınız tencereyi yaklaşık 15 cm suyla doldurun ve kaynatın. Kalan 1 1/2 su bardağı şekeri, yumurta aklarını ve bir tutam tuzu, stand mikserin ısıya dayanıklı kasesinde birleştirin. Kaseyi kaynayan suyun üzerine (içine değil) koyun ve karışım dokunulduğunda ılık olana ve şeker eriyene kadar 2-3 dakika çırpın. (Parmaklarınızın arasında ovalayarak test edin, karışım pürüzsüz olmalıdır.)

Kaseyi çırpıcı takılı stand miksere takın ve köpük köpük olana kadar düşük hızda çırpın. Krem tartarı ekleyin ve orta-yüksek hızda kıvamlı, parlak tepecikler oluşana ve karışım tamamen soğuyana kadar yaklaşık 10 dakika çırpın.

Hızı orta-düşük seviyeye düşürün. Her seferinde 2 yemek kaşığı olacak şekilde kalan 2 su bardağı tereyağını ekleyin. Her eklemeden sonra iyice karıştırın. (Tereyağlı krema bu noktada kesilmiş süt gibi görünebilir. Sürekli çırpma ile tekrar pürüzsüz hale gelecektir.) Kalan 1 tatlı kaşığı vanilyayı ekleyin. Karıştırıcıyı takın. En düşük hızda 3-5 dakika karıştırın.

Bir elma oyacağı kullanarak, her kekin üst kısmına küçük bir delik açın ve üst kısımları kenara ayırın. Her bir keki yaklaşık 1 çorba kaşığı soğutulmuş çarkıfelek marmelatı ile doldurun. Üst kısımları geri yerine yerleştirin.

Tereyağlı kremayı büyük yıldız uclu bir pasta kreması torbasına aktarın. Cupcake'lerin üzerine istediğiniz gibi sıkın.

Malzemeler

24 Cupcake

4 1/4 su bardağı şeker

4 büyük yumurta, ek olarak 8 büyük yumurtanın sarısı ve 6 büyük yumurtanın akı

2/3 su bardağı donuk çarkıfelek püresi, çözülmüş

3/4 tatlı kaşığı tuz, ek olarak bir tutam daha

1 1/4 kalıp (10 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı, parçalara kesilmiş.

2 kalıp (1 su bardağı), bütün tereyağı 

4 kalıp tereyağı (2 su bardağı), çorba kaşığı boyutlarında kesilmiş, oda sıcaklığında

1 1/2 su bardağı çok amaçlı un

1 1/2 su bardağı pasta unu (kabarmayan)

1 çorba kaşığı kabartma tozu

3 çorba kaşığı saf vanilya özü

1 1/4 su bardağı tam yağlı süt

1/4 tatlı kaşığı krem tartar

Benzer Tarifler