İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Cassata

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Hazırlık:

    Kek:


    Fırını önceden 170 dereceye getirin. Tereyağını eritin. Yumurta akıyla şekerin yarısını sertleşene kadar çırpın. Yumurta sarısını benmari usulü pişirirken köpüklenene kadar çırpmaya devam edin. Yumurtanın sarısıyla akını karıştırıp unla tereyağını katın. Turta kalıbını tereyağıyla yağlayıp karışımı dökün. Karışımı üstü kızarana kadar 20 dakika pişirin. Keki kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
  2. Prev2/3Next

    İç harcı:

    Kuru bir tavada fındıkları kavurun ve dövün. Kabuk şekerlemesini ve çikolatayı parçalayın. Vanilya çubuğunu boydan boya kesin ve içini sıyırın. Ricotta’yı karıştırın ve bir yemek kaşığı ayırın. Karışıma şeker, portakal kabuğu, Antep fıstığı, fındık, kabuk şekerlemesi, çikolata ve vanilya çekirdeği katın. Keki ikiye bölün ve iki tarafına Marsala şarabı serpin. Alt tabakayı iç harcıyla kaplayın ve üst tabakayı kapatın.
  3. Prev3/3Next

    Turtanın süslemesi:

    Badem ezmesini turtayı kaplayacak büyük bir yuvarlak hâline gelene kadar oklavayla açın. Üst malzeme olarak yumurta akını, limon suyunu ve pudra şekerini karıştırın. Kalan ricotta’yı turtanın üstüne sürün. Badem ezmesini cassata’nın üstüne yerleştirin, artan badem ezmesini kesin ve üst malzemesini sürün. Cassata’yı kabuk şekerlemesi, portakal kabuğu, Antep fıstığı ve bademle süsleyin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen