Cassata

Cassata

Hazırlanış

Hazırlık:

Kek:


Fırını önceden 170 dereceye getirin. Tereyağını eritin. Yumurta akıyla şekerin yarısını sertleşene kadar çırpın. Yumurta sarısını benmari usulü pişirirken köpüklenene kadar çırpmaya devam edin. Yumurtanın sarısıyla akını karıştırıp unla tereyağını katın. Turta kalıbını tereyağıyla yağlayıp karışımı dökün. Karışımı üstü kızarana kadar 20 dakika pişirin. Keki kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. İç harcı:

Kuru bir tavada fındıkları kavurun ve dövün. Kabuk şekerlemesini ve çikolatayı parçalayın. Vanilya çubuğunu boydan boya kesin ve içini sıyırın. Ricotta’yı karıştırın ve bir yemek kaşığı ayırın. Karışıma şeker, portakal kabuğu, Antep fıstığı, fındık, kabuk şekerlemesi, çikolata ve vanilya çekirdeği katın. Keki ikiye bölün ve iki tarafına Marsala şarabı serpin. Alt tabakayı iç harcıyla kaplayın ve üst tabakayı kapat

Malzemeler

Kek için:

  • 50 gram tereyağı
  • 4 adet yumurta beyazı
  • 100 gram şeker
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 100 gram un

İç harcı için:

  • 40 gram fındık
  • 30 gram kabuk şekerlemesi
  • 70 gram bitter çikolata
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 600 gram ricotta peyniri
  • 100 gram şeker
  • 30 gram portakal kabuğu şekerlemesi
  • 1 yemek kaşığı Antep fıstığı
  • 4 yemek kaşığı Marsala şarabı

Üstü için:

  • 250 gram badem ezmesi
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 adet yarım limon
  • 300 gram pudra şekeri

Süsleme için:

  • 10 gram kabuk şekerlemesi
  • 25 gram portakal kabuğu şekerlemesi
  • 25 gram Antep fıstığı
  • 25 gram badem

Benzer Tarifler