Cassata Rulo

Cassata Rulo

Tarif

Cassata rulo

Antep fıstığı ezmesi, kayısı reçeli ve tatlı ricotta                                                                                                                                                                      

Sicilya tatlılarındaki Arap etkisi, Vin Santo’lu pandispanya ve Antep fıstığı ezmesine sarılmış fındık ve çikolata parçalı ipeksi pürüzsüz ricotta'lı bu cassata'da tam olarak ortaya çıkıyor. Bu rulo kek versiyonunu seviyorum.

Fırını önden 180ºC’ye ısıtın. Pandispanya için yumurtaları ve şekeri elektrikli bir karıştırıcıyla veya elle, açık renk, kabarık ve en az iki katına çıkana kadar çırpın. Unu eleyin, vanilya çekirdeklerini ekleyin, ardından yavaşça karıştırın. Bir fırın tepsisini (26cm x 36cm) tereyağı ile yağlayın, ardından yağlı kağıt serip onu da yağlayın. Hamuru tepsiye dökün ve 12-15 dakika veya üzeri kızarana kadar pişirin. Bu sırada Antep fıstığını bir mutfak robotunda iyice incelene kadar çekin. Badem ezmesini içine ekleyin ve bir hamur oluşana kadar çekin. Gerekirse birleştirmek için biraz su ekleyin.

Pandispanyayı fırından çıkarın ve temiz bir mutfak havlusuna çevirin. Yağlı kağıdı soyun, tekrar üstüne yerleştirin ve kek hala sıcak ve esnekken rulo yapın. Yaklaşık 20 dakika soğumaya bırakın.                                               

Dolgu için ricotta'yı şekerle birlikte bir mutfak robotunda pürüzsüz olana kadar çırpın. Fındıkları bir tavada altın rengi olana kadar kavurun, ardından meyve şekerlemelerini, Antep fıstığı ve çikolata ile ince ince doğrayın. Ricotta'nın içine karıştırın.

Badem ezmesinin çoğunu, 26 cm x 46 cm boyutlarında ve 2 mm kalınlığında olacak şekilde büyük bir yağlı kağıt yaprağı üzerinde yayın. Üzerine reçeli yayın, onun da üstüne pandispanya rulosunu açın, Vin Santo'yu üzerine gezdirin ve ricotta'yı üzerine yayın. Vişneleri size en yakın kenar boyunca dizin. Ardından size yardımcı olması için kağıdı kullanarak rulo yapın, hafifçe bastırarak yapıştırın. Uçlarını kesin, ardından kalan badem ezmesini açın ve üstünü süslemek için şekiller kesin. Buzdolabında 30 dakika soğuttuktan sonra servis edin veya başka bir gün yemek üzere dondurun. Donuksa, servis etmeden önce buzdolabında 3 saat çözdürün. Servis öncesi pudra şekeri serpin.

                           

KALORİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

189kcal

8.4g

3.3g

5.2g

24.2g

16.1g

0.1g

0.5g

Malzemeler

  • 3 büyük serbest dolaşan tavuk yumurtası
  • 100 gr ince toz şeker
  • 75 gr sade un
  • 1 tatlı kaşığı vanilya çekirdeği
  • tuzsuz tereyağı, yağlamak için
  • 100 gr kabuksuz Antep fıstığı
  • 500 gr beyaz badem ezmesi
  • pudra şekeri, serpmek için            

DOLGU

  • 400 gr ricotta peyniri
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 50 gr bütün fındık
  • 1 tepeleme yemek kaşığı meyve şekerlemesi
  • 20 gr kabuksuz tuzsuz Antep fıstığı
  • 100 gr bitter çikolata (%70)
  • 3 yemek kaşığı kayısı reçeli
  • 50 ml Vin Santo
  • 15 vişne şekerlemesi

Benzer Tarifler