Tarif

Bıldırcın yumurtalarını önceden 3-4 dakika haşlayın ve soğuk suda soğutun.

Çavdar ekmeğini dilimleyin ve bir kalıp yardımıyla yuvarlak dilimler kesin. Malzemeleri iyice karıştırın. Ekmek dilimlerinin üzerine tereyağı sürün ve sonra da karışımı ekleyin. Bıldırcın yumurtası, su teresi/havyar veya doğranmış pırasayla süsleyin.

Malzemeler

  • 1 adet İskandinav çavdar ekmeği (dilimlenmiş ve istenen şekilde kesilmiş)

Dolgusu için:

  • 3 yemek kaşığı smetana veya taze krema
  • 2 yemek kaşığı az yağlı ekşi krema
  • 2 kavanoz salamura ringa balığı(küçük parçalar hâlinde kesilmiş)
  • 1 adet pırasa (doğranmış)
  • 1 yarım elma(küçük parçalar halinde kesilmiş)
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Üzeri için:

  • 1 miktar bıldırcın yumurtası
  • 1 miktar su teresi
  • 1 miktar havyar
  • 1 miktar pırasa (doğranmış)

Benzer Tarifler