Çavdar Hamurlu Otlu Kiş

Çavdar Hamurlu Otlu Kiş
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 27 Kasım saat 11:30 | Cuma 27 Kasım saat 16:35

Tarif

Tabanı hazırla: Bir mutfak robotunda, unları, tuz ve tohumları birleştirmek için hızlıca çevirin. Karışım iri taneli yulafa benzene kadar tereyağı ekleyin ve karıştırın. 3 yemek kaşığı buzlu suyu serpiştirin. Hamur ufalanana ama bir arada kalacak şekilde karıştırın. Gerekirse 1 yemek kaşığı daha fazla su ekleyin. Hamuru bir parça streç filme aktarın ve bir disk haline getirin. Sarın ve en az 1 saat veya gece aşırı buzdolabında saklayın.

Unlu bir yüzeyde, hamuru 33 cm’lik, 3 mm kalınlığında bir daire şeklinde açın. 23 cm’lik bir turta kalıbına yerleştirin. Hamurun kenarlarını altına katlayın ve kıvırın. 30 dakika dondurun.

Fırını önceden 205 dereceye ısıtın. Tabana pişirme kağıdı yerleştirin. Tart ağırlıkları veya kuru fasulye ile doldurun. Turta kalıbını kenarlı bir fırın tepsisine aktarın ve 20 dakika pişirin. Kağıdı ve fasulyeleri çıkarın. 10-12 dakika altın rengi olana kadar pişirin. Tel bir ızgaraya aktarın ve tabanı tamamen soğumaya bırakın.

Harcı hazırlayın: Fırını 190 dereceye düşürün. Bir kasede yumurta, krema, süt, tuz ve karabiberi çırpın. Turta kalıbını kenarlı bir fırın tepsisine yerleştirin ve kremayı soğutulmuş tabana dökün. En üste gelmeden hemen önce durun.

Otları üstüne serpiştirin. 10 dakika pişirin. Sıcaklığı 160 dereceye düşürün. Yarısında döndürerek, altın rengi olana ve katılaşana kadar yaklaşık 55 dakika pişirmeye devam edin. Kişi tel bir ızgaraya aktarın ve servis etmeden önce en az 1 saat soğumaya bırakın.

Malzemeler

1 ADET 23 CM’LİK KİŞ

HAMUR İÇİN:

½ su bardağı çavdar unu

¾ su bardağı çok amaçlı un. Ek olarak serpmek için

½ tatlı kaşığı iri taneli tuz

½ tatlı kaşığı rezene veya Frenk kimyonu tohumu

1 kalıp (½ su bardağı) soğuk, tuzsuz tereyağı, küçük parçalara kesilmiş

 

HARÇ İÇİN:

3 büyük yumurta

¾ su bardağı ağır krema

¾ su bardağı süt

¾ tatlı kaşığı tuz

¼ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

½ su bardağı taze ot karışımı, dereotu ve frenk maydanozu gibi

Benzer Tarifler